Gemeente Balen Gemeente Balen

Fietspunt aan station Balen

dinsdag 22 mei 2018
Balen heeft een eigen Fietspunt aan het station. Na een seintje via 0473/86 60 37 (werkdagen 7u-19u) kunnen pendelaars en reizigers er hun fiets achterlaten voor een kleine herstelling, uitgevoerd door medewerkers van De Sprong. Met een reservefiets of de trein kunnen ze hun weg verderzetten.

Alleen voor kleine herstellingen

Als je als pendelaar of reiziger een kleine herstelling (bijvoorbeeld een kapotte rem, licht, band,…) aan je fiets moeten laten uitvoeren om veilig en reglementair thuis of op het werk te geraken (het zogenaamde altijd-thuiskom-principe), kan je daarvoor een beroep doen op het Fietspunt. Het gaat hierbij dus niét om grote herstellingen of structurele problemen (bijvoorbeeld een band die kapot is door verduring of een defect aan de batterij van je elektrische fiets). Daarvoor verwijzen de medewerkers je door naar de plaatselijke fietsenmaker.

 

Herstelling aanvragen via 0473/86 60 37

Om gebruik te maken van de hersteldienst van het Fietspunt, stal je je fiets in het speciale fietsenrek (de rek die het dichtst bij het oude stationsgebouw staat onder de overdekte fietsenstalling, te herkennen aan het Fietspunt-bord). Vervolgens bel je naar 0473/86 60 37 (elke werkdag te bereiken tussen 7u en 19u), om je fiets en het probleem te beschrijven.

 

Fiets achterlaten bij sleutelkastje

Een medewerker van sociale economie-bedrijf De Sprong geeft je via de telefoon meteen de code voor het sleutelkastje dat tegen de muur van het oude stationsgebouw hangt (deze code wordt na elk gebruik gewijzigd). Hierin steek je de sleutel van je fiets en neem je indien nodig de sleutel van een reservefiets, waarmee je je traject kan verder zetten. Het gebruik van deze vervangfiets is gratis.

 

Herstelling ter plekke of in Mol

Een medewerker van De Sprong komt met de trein vanuit Mol ter plaatse. Nadat hij/zij de schade aan je fiets heeft bepaald, neemt deze opnieuw contact met jou op om de kostprijs van de herstelling en het tijdstip waarop de fiets klaar zal zijn mee te delen. Als de klant akkoord is, wordt de fiets indien mogelijk onmiddellijk ter plekke hersteld. Zoniet wordt de fiets meegenomen naar de herstelplaats in Mol en na de herstelling terug in de stalling aan het station van Balen geplaatst. De factuur van de herstelling wordt achteraf opgestuurd.

 

Beheer andere fietsenstallingen

Met de Fietspunten wil de provincie Antwerpen het gebruik van de fiets in combinatie met het openbaar vervoer stimuleren. De medewerkers van De Sprong voeren daarom niet alleen kleine herstellingen uit, ze staan ook in voor de netheid, het beheer en toezicht aan de fietsenstallingen aan het station en op verschillende andere plaatsen in onze gemeente (Wezel Halte Casino, Olmen hoek Broekstraat, sportcomplex Bleukens, VC De Kruierie, Markt en gemeentehuis). Daarnaast worden ze ook ingeschakeld voor het labelen (het vroegere graveren) van fietsen, elke eerste woensdagnamiddag van de maand (uitgezonderd in de zomervakantie).

 

Meer info op www.balen.be/fietspunt

Nieuwsoverzicht
Fietspunt

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be