Gemeente Balen Gemeente Balen

Eric Geboers 'The Kid' overleden

woensdag 09 mei 2018
Afgelopen week overleed Eric Geboers na een tragisch ongeval. De ex-motorcrosser groeide op in Balen als jongste van een gezin van zeven. Hij kreeg de bijnamen 'The Kid' (door zijn kleine gestalte) en 'Mister 875 cc' (WK in de drie klasses). Oprechte Balense deelneming aan familie en vrienden.

De jongste uit een Balens motorcrossgezin

Eric Geboers groeide op in Balen als jongste van een echt motorcrossgezin van zeven. Hij keek erg op naar zijn 17 jaar oudere broer Sylvain, die zelf meervoudig vice-wereldkampioen werd in de motorcross. Maar door zijn eerder kleine (168 cm) en magere gestalte ('The Kid') was het geen eenvoudige zaak om het te gaan maken in deze fysiek harde sport. Toch wist hij met een ongelooflijk doorzettingsvermogen een nog ongelooflijker palmares bijeen te crossen. Hij werd als eerste wereldkampioen in de drie grote solo-klassen: 125cc, 250 cc en 500cc, wat hem de bijnaam 'Mister 875 cc' opleverde. 

Mega-populair en z'n tijd ver vooruit

Hij pakte zijn sport erg professioneel aan en was daardoor zijn tijd ver vooruit. Hij wist ook als geen ander het publiek te bespelen en zorgde steevast voor veel spektakel op de cross. Hiermee heeft hij niet alleen in Balen, maar ook in heel België de motorsport erg populair gemaakt bij het grote publiek: het werd een vaste waarde op tv naast het voetbal en wielrennen. 

Trots op onze 'grote' kampioen !

In Balen stond hij mee aan de wieg van het Hondapark en de voormalige discotheek 'The Kid' in Wezel. Menig Balenaar ging hem meermaals bewonderen op de cross van de Keiheuvel half augustus. Het gemeentebestuur wenst in naam van al onze inwoners oprechte deelneming te betuigen aan familie en vrienden. We zullen de mooie herinneringen aan onze 'grote' kampioen voor altijd koesteren...

Laatste groet op dinsdag 15 mei (19u-21u) op crossterrein Lommel

De uitvaartplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Fans en symphatisanten kunnen op dinsdag 15 mei van 19u tot 21u een laatste groet brengen aan de voormalig motorcrosskampioen op het crossterrein in Lommel (Marie Curiestraat 24). 

 

Nieuwsoverzicht