Gemeente Balen Gemeente Balen

Nu zondag 29 april: Opening Toeristisch Seizoen en Bosdag

dinsdag 24 april 2018
Tijdens de opening van het toeristisch seizoen op zondag 29 april (10u-17u) op de Keiheuvel wordt het toeristisch aanbod en de lokale producenten in de kijker gezet. Op de Bosdag kom je tijdens een begeleide wandeling (11u of 14u) alles te weten over de werkzaamheden in de Keiheuvel en De Most.

Toeristische info, lokale producenten,...

Tijdens de opening van het toeristisch seizoen bundelen VVV Balen, de dienst toerisme, de milieudienst, Marbol, cel gezondheid en de jeugddienst hun krachten: er is een markt met lokale producten en proevertjes van eigen bodem, de jaarlijkse fiets- en wandelzoektocht van VVV Balen wordt op gang geschoten, je kan de nieuwste toeristische informatie verkrijgen en verder is er een Zuiderse markt, een gezondheidswandeling, een aantal workshops en optredens en allerlei leuke (kinder)animatie.

 

Bosdag

Tegelijkertijd met de Opening Toeristisch Seizoen vindt in recreatiedomein Keiheuvel ook de Bosdag plaats. Je krijgt er meer info over alles wat te maken heeft met groen, toegankelijkheid en milieu in het algemeen en in natuurgebied De Most-Keiheuvel in het bijzonder. Er zijn ook begeleide natuurwandelingen (11u of 14u) met uitleg over de werken n.a.v. het Europese Life+ project.

 

Keiheuvelwandeling

Je kan zondag ook kennismaken met de Keiheuvelwandeling, één van de vijf wandelingen die door Toerisme Provincie Antwerpen genomineerd is als 'Wandeling van het Jaar'. Hier kan je je stem uitbrengen (nog tot en met 15 augustus). Meer info over de Keiheuvelwandeling.

 

Massaconcert Balense muziekverenigingen

Tijdens de Opening van het Toeristisch Seizoen treden liefst 130 muzikanten op als ‘Lokale Helden’. Harmonie Sinfonia, Koninklijke Harmonie De Toekomst, Koninklijke Maatschappij Sinte-Barbaragilde, Koninklijke Accordeonvereniging St. Rochus en zangkoor De Schalmei zullen de toeschouwers tussen 14u en 17u verwennen met een knap staaltje muziek. Elke muziekgroep treedt apart op, waarna rond 16u30 een apotheose volgt met alle groepen samen.

 

Achternaam gelinkt aan 'het bos’?

Heb jij een achternaam die gelinkt is aan 'het bos' (Bosmans, Van Hout, De Jaegher, Vos,…)? Kom dan zéker een kijkje nemen, want iedereen met een bos-gerelateerde familienaam krijgt een verrassing... (zolang de voorraad strekt)

 

Meer info over dit evenement

Nieuwsoverzicht
Opening Toeristisch Seizoen

Contact

Dienst toerisme

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be