Gemeente Balen Gemeente Balen

Tip van de Bib: 'Op velo Bristol'

woensdag 18 april 2018
Op zondag 22 april kan je terecht in het Oud Gemeentehuis voor een expo over de Balense Bristolcoureurs. Benieuwd naar deze historische fiets? Je leest er alles over in het boek 'Op velo Bristol'.

Het boek 'Op velo Bristol' vertelt het verhaal van het Molse fietsmerk en zijn renners. Auteurs Stijn Geys en Rudy Nuyts verwennen je met verhalen en nooit gepubliceerde foto’s van meer dan 100 renners. Tom Boonen schreef het voorwoord.

In 1949 werd Rik Van Steenbergen wereldkampioen op de weg in het Deense Kopenhagen. Het betekende zijn eerste van drie wereldtitels. Hij deed dat op een fiets van het merk Bristol, ambachtelijk gemaakt in het hartje van Mol. Zowel de fietsenfabriek als de wielerploeg van Bristol maakten grote sier tussen 1900 en 1960. De kwaliteitsfietsen werden verkocht in de Kempen en delen van Limburg en Brabant. De wielerploeg kreeg al een beperkte start vanaf 1910.

Maar wie was deze befaamde Molse familie? Welke geschiedenis kenden deze vermaarde fietsenconstructeurs met hun bekend merk Bristol? Welke bekende renners reden voor het Molse merk? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek een antwoord. De inspanningen van auteurs Stijn Geys en Rudy Nuyts leverden een prachtig boek op waar erfgoed- en wielerliefhebbers veel plezier aan zullen beleven.

Op zondag 22 april kan je terecht in het Oud Gemeentehuis (Vaartstraat 29) voor een expo over de Balense Bristolcoureurs. Want ook voor Balense wielrenners betekende Bristol een grote meerwaarde.  Meer info over de expo.
Nieuwsoverzicht
Bristol

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus