Gemeente Balen Gemeente Balen

Scholennieuws: Al ingeschreven voor gratis Fiesta Lumina-film op 28 september?

woensdag 29 augustus 2018
Op vrijdag 28 september is er weer Fiesta Lumina met een kleurrijke en wereldse film voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Schrijf je klas nu alvast in met het geschatte aantal leerlingen en voorkeur voor- of namiddag, zodat men hiermee rekening kan houden in de mate van het mogelijke.

Ook dit jaar is er een kleurrijke film voor de leerlingen van de derde graad van de Balense scholen bij Fiesta Mundial!

 

Film 'On Wheels'

De film 'On Wheels' is een Braziliaanse film, Portugees gesproken met Nederlandse ondertiteling. De film gaat over Laïs en Lucas die na de zomervakantie bij elkaar in de klas komen te zitten. Lucas werd een gesloten jongen, sinds hij door een ongeval in een rolstoel zit. De 12-jarige Laïs lijkt wel zijn tegenpool: uitbundig, brutaal en eigenwijs. Samen met haar moeder baat ze een ontbijtkraampje uit in het dorp. Haar vader is verdwenen. In Lucas lijkt ze de geschikte partner in crime te vinden; zij krijgt hem namelijk zover om samen met haar op zoek te gaan naar haar vader. Met alleen een foto van de opvallende truck van haar vader op zak, trekken de twee naar een truckerscafé, zo’n 30 km van huis...

 

Praktisch

  • Vrijdag 28 september 2018
  • Locatie: festivalterrein Fiesta Lumina De Keiheuvel
  • Duur film: 72 min
  • Voormiddag: 10u30-11u50
  • Namiddag: 12u30-13u50
  • gratis
  • Organisatie: dienst mondiale samenwerking i.s.m. Fiesta Mundial en Moov

 

Inschrijven

Graag inschrijven door een mailtje naar ontwikkelingssamenwerking@balen.be met het geschatte aantal leerlingen per deelnemende klas, en aanduiding van voorkeur voor- of namiddagsessie. In de mate van het mogelijke wordt hiermee rekening gehouden.

 

Nieuwsoverzicht
On Wheels

Contact

Dienst ontwikkelingssamenwerking

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be