Gemeente Balen Gemeente Balen

Scholennieuws: Educatieve spelen over verkiezingen in VC De Kruierie

woensdag 18 april 2018
Op zondag 14 oktober kiezen we een nieuwe gemeente- en provincieraad. In VC De Kruierie kan je twee educatieve spelen lenen die kinderen vanaf 10 jaar op een speelse manier vertrouwd maken met politiek, verkiezingen en democratie.

Democracity

'Democracity' is een inleefspel, waarbij de leerlingen politieke partijen vormen. Zij verdedigen hun standpunten en prioriteiten bij het bouwen van een democratische stad. De kinderen ervaren dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving en dat ieders stem telt.

 

G4- De kracht van je stem

'G4- De kracht van je stem' is een spel dat verloopt in 3 rondes en wordt afgesloten met een nabespreking. De deelnemers zijn leden van 4 verschillende fictieve partijen. Elke ronde bestaat uit een voorbereiding en een gemeenteraad. Tijdens een voorbereiding bespreken de partijleden de vragen en bereiden ze een argumentatie voor. Tijdens de gemeenteraad wordt er gediscussieerd en gestemd. Hoe meer juiste antwoorden en gestemde voorstellen van een partij, hoe meer schijfjes die partij op de plattegrond kan plaatsen. Na 3 rondes worden de resultaten opgeteld en is het duidelijk welke partij de volgende verkiezingen zal winnen. Dan begint de nabespreking.

 

Meer info over het lenen van educatieve spelen

Nieuwsoverzicht
Democracity

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be