Gemeente Balen Gemeente Balen

Tip van de Bib: 'Weg van Iran'

woensdag 11 april 2018
'Weg van Iran' vertelt het verhaal van vluchtelinge Mashid. Op maandag 16 april kan je in VC De Kruierie komen luisteren naar haar verhaal: 'Verdreven uit jouw land: het verhaal van de vluchteling'.

In dit boek wordt het verhaal van de Iraanse vluchtelinge Mashid verteld. Na heel wat moeilijkheden loopt de progressieve Mashid weg bij haar ouders en trekt ze in bij de jonge en kapitaalkrachtige industrieel Reza. Omdat het koppel niet volgens de regels van het systeem leeft, wordt Mashid opgepakt en hoogzwanger in de gevangenis gegooid, waar ze in mensonterende omstandigheden haar tweede kindje baart.

Na haar vrijlating gaat ze Reza, die het land ontvlucht is, achterna. Uiteindelijk komt ze met haar twee kinderen aan in België en wordt ze herenigd met haar man. Ook in België hebben ze problemen: zo wordt hun asielaanvraag tot twee keer toe geweigerd en wanneer het koppel uiteindelijk een huisje krijgt toegewezen, wordt bij Reza MS vastgesteld. Ondertussen moet Mashid de kost verdienen en wil ze studeren. Zeven jaar na hun aanvraag krijgen ze dan toch een verblijfsvergunning. 

Heb je zin gekregen om dit boek te lezen? Kijk dan hier of het beschikbaar is of kom snel naar de Bib.

Kom je graag luisteren naar haar verhaal op maandag 16 april? Hier vind je meer info over de activiteit.

Nieuwsoverzicht
Weg van Iran

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus