Gemeente Balen Gemeente Balen

Bewegingscoach helpt je meer bewegen op voorschrift van je huisarts

maandag 26 maart 2018
Wil je meer bewegen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Dan is Bewegen Op Verwijzing (BOV) iets voor jou. Ga bij je huisarts langs en geef aan dat je graag meer wil bewegen. Met een verwijsbrief kan je dan een afspraak maken met de Balense BOV-coach Robin Grandsard en die zet je in beweging.

Eerst langs de huisarts

Ga bij je huisarts langs en geef aan dat je graag meer wil bewegen. Bewegen op Verwijzing (BOV) is dan iets voor jou. Met een verwijsbrief van je huisarts kan je vervolgens zelf een afspraak maken met BOV-coach Robin Grandsard (via 0498/86 58 07 of balen.robin@bewegenopverwijzing.be) en die zet je in beweging.

 

Beweegplan op maat

De coach maakt samen met jou een beweegplan op maat. Dat plan helpt je om op jouw tempo en volgens jouw mogelijkheden meer te bewegen. Als je dat wil, dan helpt de coach je ook om beweegactiviteiten en verenigingen te zoeken.

 

'Het zit hem in de kleine dingen'

Robin Grandsard: "Samen gaan we op zoek naar een beweeg- of sportvorm die goed bij je past, die je graag doet en die je zal helpen je doel te bereiken. Het zit hem vaak reeds in kleine dingen: meer de fiets nemen in plaats van de auto, oefeningen doen terwijl je tv kijkt,… Verder ben ik er als coach voor je om je motivatie op peil te houden wanneer het even moeilijker wordt.”

 

Beperkte kosten

Dankzij Bewegen Op Verwijzing is de kostprijs van de coach beperkt. Het tarief is 5 euro per kwartier individuele begeleiding en 1 euro per kwartier groepsbegeleiding. Voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming is dit 1 euro per kwartier individuele begeleiding en 0,50 euro per kwartier groepsbegeleiding.

  

Meer info?

Vraag ernaar bij je huisarts. Je vindt hier ook meer info of surf naar www.bewegenopverwijzing.be.

Heb je als huisarts of zorgverlener vragen over dit project? Contacteer Eveline Kenis (eveline.kenis@balen.be of 014/74 40 50) of Ann Maes (ann.maes@ocmwbalen.be of 014/82 98 45).

Nieuwsoverzicht
Bewegen Op Verwijzing

Contact

Cel Gezondheid

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be