Gemeente Balen Gemeente Balen

Verkeerslichten school Olmen tijdelijk uitgeschakeld

vrijdag 06 april 2018
Vanaf donderdag 12 april worden de verkeerslichten aan school Klavertje 4 (Olmen) als proefproject tijdelijk uitgeschakeld. Gemachtigde opzichters zullen het oversteken van de leerlingen regelen. Bij een positieve evaluatie én voldoende vrijwilligers, wordt de oversteekplaats definitief aangepast.

Proefperiode paasvakantie-zomervakantie

Tijdens een proefperiode van na de paasvakantie tot aan de grote vakantie wordt bekeken hoe de situatie aan school Klavertje 4 in Olmen zou zijn als er geen verkeerslichten meer zouden staan in de Schoolstraat. In deze periode zullen gemachtigde opzichters het oversteken van de leerlingen in goede banen leiden. De verkeerslichten worden uitgeschakeld, maar er zal wel voortdurend een oranje licht knipperen.

 

Definitieve wijziging na positieve evaluatie?

Tijdens deze proefperiode wordt de situatie opgevolgd door de politie, de school en de ouders. Bij een positieve evaluatie én als er voldoende gemachtigde opzichters gevonden zijn, kunnen de verkeerslichten daarna definitief vervangen worden door een duidelijk verlichte oversteekplaats.

 

Gezocht: gemachtigde opzichters

Bij het einde van de schooldag blijven de leerkrachten als gemachtigd opzichter het oversteken van de schoolkinderen in veilige banen leiden. Voor de begeleiding bij het begin van de schooldag is men nog steeds op zoek naar vrijwilligers (ouders, grootouders, buren,...) om op te treden als gemachtigd opzichter. Van hen wordt verwacht dat ze een cursus gemachtigd opzichter volgen gedurende een halve (zater)dag en een langdurig engagement aangaan om (eventueel in een beurtsysteem) dagelijks of enkele keren per week op post te zijn van 8u20 tot 8u45.

Heb je interesse of wil je nog meer info? Neem dan gerust contact op met de school (014/30 11 02 of vbs.klavertje4@telenet.be) of met de wijkagent (014/33 37 70 of WijkBalen@politiebalendesselmol.be).

 

Bekijk de reportage van Balen TV (beelden Bo De Saedeleir & Jef Cleemput):

Verkeerslichten Olmen tijdelijk uitgeschakeld voor proefproject from Gemeente Balen on Vimeo.

Nieuwsoverzicht
Schoolstraat (foto google)

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be