logo print  logo ocmw print

Vraag tijdig je subsidie voor wijk- of buurtfeest aan

dinsdag 26 maart 2019
Je kan bij de gemeente een tegemoetkoming aanvragen als je een wijk- of buurtfeest organiseert (minstens 6 weken vooraf aanvragen). Deze subsidie is niet combineerbaar met de Vlaamse feestcheque (aan te vragen tot eind april). De afsluiting van je straat vraag je minstens twee weken op voorhand aan.

Subsidies voor wijk- en buurtfeesten

Organiseer je een wijk- of buurtfeest? Dan kan je bij de gemeente een tegemoetkoming aanvragen voor maximum 125 euro. Voor een activiteit van een grotere wijk (minstens 3 straten) of een gehucht is dit maximum 210 euro. De voorwaarden van de subsidie zijn te vergelijken met die van Vlaanderen Feest, dus niet voor drank of eten maar wel voor de huur van een springkasteel, animatie, muziek, drukwerk,… Dien je aanvraag minstens 6 weken op voorhand in aan de balie van VC De Kruierie of via het e-formulier op www.balen.be/buurtfeest. Daar vind je ook het reglement met alle voorwaarden.

 

Vraag tijdig je Vlaamse feestcheque aan

De Balense subsidie is niet combineerbaar met de Vlaamse feestcheque. Je komt in aanmerking voor deze feestcheque van de Vlaamse overheid (maximaal 175 euro) in het kader van 'Vlaanderen Feest!' als je met je buurt een feestje organiseert in de periode van 28 t.e.m. 30 juni of 4 t.e.m. 11 juli. Je kan je aanvraag indienen tot einde april. Aanvraagformulieren en voorwaarden vind je op www.vlaanderenfeest.be.

 

Vraag verkeersvrije straat tijdig aan

Als je een straat wil laten afsluiten voor bijvoorbeeld een buurtfeest, dan moet je dit minstens 14 dagen op voorhand aanvragen. Na de goedkeuring moeten immers nog verschillende instanties (zoals de dienst 100, de brandweer, De Lijn,…) verwittigd worden. Je kan dit aanvragen bij de verkeersdienst op het gemeentehuis of via het evenementenloket op www.balen.be/mobiliteit.

Nieuwsoverzicht
buurtfeest Dijk

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top