Gemeente Balen Gemeente Balen

Vraag tijdig je subsidie voor wijk- of buurtfeest aan

woensdag 28 maart 2018
Je kan bij de gemeente een tegemoetkoming aanvragen om een wijk- of buurtfeest te organiseren. Die bedraagt maximum 125 euro (of 210 euro voor een grotere wijk of gehucht). Dien je aanvraag minstens 6 weken vooraf in. Ook de afsluiting van je straat vraag je best op tijd aan.

De voorwaarden van de subsidie voor wijk- en buurtfeesten zijn te vergelijken met die van Vlaanderen Feest, dus niet voor drank of eten maar wel voor de huur van een springkasteel, animatie, muziek, drukwerk,… Dien je aanvraag minstens 6 weken op voorhand in aan de balie van VC De Kruierie of online. Hier vind je het e-loket, meer info over deze subsidie en het reglement met alle voorwaarden. Je mag bv. de Balense subsidie niet combineren met de Vlaamse feestcheque.

 

 

Tijdig aanvragen om straat af te sluiten voor buurtfeest,…

Als je een straat wil afsluiten voor een buurtfeest of zo, moet je dit minstens 14 dagen op voorhand aanvragen. Na de goedkeuring moeten immers nog verschillende instanties (zoals de dienst 100, de brandweer, De Lijn…) verwittigd worden. Je kan dit aanvragen bij de verkeersdienst (gemeentehuis) of via het e-loket.

Nieuwsoverzicht
buurtfeest Dijk

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be