Gemeente Balen Gemeente Balen

Haal gratis bloemenzaad, help de bijen en win! (voorraad is uitgeput)

maandag 26 maart 2018
Zolang de voorraad strekt, kan je gratis bloemenzaad afhalen in het gemeentehuis en VC De Kruierie. Zaai er eind april, begin mei een zonnig hoekje in je tuin mee in en zo ontstaan er bloemenperkjes waarop bijen en vlinders verzot zijn. Wie hiervan een foto doorstuurt, maakt kans op een mooie prijs.

UPDATE 10 april 2018: Door het grote succes is het bloemenzaad al na 3 weken uitgeput. Bedankt voor dit grote enthousiasme om onze vlinders en bijen te helpen. Vergeet zeker niet om een foto te maken van het bloemenperk in volle bloei want misschien win je wel een mooie prijs.  

----- 

Help de bijen

De bijen zijn in nood. Door het gebruik van pesticiden, de overdaad aan beton en het tekort aan bloemperkjes en nestplaatsen zijn ze met uitsterven bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor het voortbestaan van alle leven op aarde. Zij zijn immers dé bestuivers van veel planten en dragen zo bij tot onze voedselvoorziening. Ze kunnen dus alle hulp gebruiken.

 

Haal gratis bloemenzaad af

Om de bijen te helpen kan je vanaf maandag 26 maart, zolang de voorraad strekt, gratis bloemenzaad afhalen aan de balie in het Pop-Up gemeentehuis of VC De Kruierie. Het gaat om een Brandenburger zaadmengsel. Het verschil met het Thuringen mengsel van de voorbije jaren is dat er nu ook zonnebloemen bijzitten.

 

Fotowedstrijd

Als je eind april, begin mei een zonnig hoekje in je tuin inzaait met dit zaadmengsel, krijg je in juli, augustus en september in ruil een bloemenpracht waarop bijen en vlinders verzot zijn. Maak hiervan een foto, bezorg die aan milieudienst@balen.be en maak kans op een mooie prijs.

Nieuwsoverzicht
Bij

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be