Gemeente Balen Gemeente Balen

Laatste kans: inschrijven groepsaankoop zonnepanelen

maandag 30 juli 2018
Nog t.e.m. 7 augustus kan je via www.samengaanwegroener.be inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. Ze biedt daarbij een volledige begeleiding.

Zijn zonnepanelen nog rendabel?

Zijn zonnepanelen nog interessant nu er geen subsidies meer zijn en je moet betalen om elektriciteit op het net te plaatsen? Zeker, want de prijs van zonnepanelen is sterk gedaald en ook de elektriciteitsprijs is opnieuw gestegen. Wie nu zonnepanelen plaatst, verdient deze in ongeveer 10 jaar terug en kan nadien nog zeker 15 jaar genieten van zelf opgewekte groene elektriciteit. Bovendien help je zo mee aan een beter milieu.

 

Volledige begeleiding

De provincie wil met deze groepsaankoop haar inwoners maximaal ondersteunen om toch in groene elektriciteit te investeren. Ze biedt daarom een totale begeleiding gedurende het project: aanvraag van offerte, opmaak van een persoonlijk voorstel, bespreking van je dossier, installatie bij je thuis, keuring en aanmelding van de installatie en het bewaken van een goede werking van de installatie.

 

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van de provincie Antwerpen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar, kunnen deelnemen. Ook als KMO, zelfstandige of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je inschrijven. 

 

Inschrijven t.e.m. 7 augustus

Geïnteresseerd? Dan kan je je t.e.m. 7 augustus vrijblijvend inschrijven via www.samengaanwegroener.be. Op 8 augustus kunnen gekwalificeerde leveranciers hun beste bod doen op een veiling. Vanaf 27 augustus krijgen alle ingeschrevenen per e-mail een persoonlijk voorstel voor een compleet zonnepanelensysteem. Ze krijgen dan t.e.m. 5 oktober de tijd om te beslissen of ze wensen deel te nemen. Daarna neemt de winnende leverancier contact op met alle deelnemers om een afspraak te maken voor de plaatsing van het zonnepanelensysteem. het is de bedoeling om alle plaatsingen af te ronden tijdens de zomer van 2019.

 

Meer info: www.samengaanwegroener.besamenzon@ichoosr.com of 0800/26 177 (werkdagen van 8u30-18u).

Nieuwsoverzicht
Samenaankoop zonnepanelen

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 17u - 20u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be