Gemeente Balen Gemeente Balen

Zesdejaars krijgen les over gevaren dode hoek (filmpje)

dinsdag 20 maart 2018
Meer dan 600 leerlingen van het zesde leerjaar uit Balen, Dessel en Mol krijgen dezer dagen les over de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. BalenTV volgde vorige week de leerlingen van school Centrum tijdens hun bezoek aan het Verkeerseducatief Centrum in Mol. Bekijk het filmpje.

Bewust maken van risico's

Elk jaar maakt de dode hoek slachtoffers op onze wegen. Al te vaak zijn hier kinderen bij betrokken. Om deze tragische ongevallen te voorkomen, is het van levensbelang dat kinderen de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens kennen. Kinderen die bij een echte vrachtwagen zien wat de dode hoek is, zijn zich beter bewust van de risico’s.

 

Zelf achter het stuur

De les start met een theoretisch gedeelte. Aan de hand van een dvd wordt gewezen op de gevaren van de dode hoek. Na het beantwoorden van enkele vragen, kruipen de leerlingen zelf achter het stuur van een vrachtwagen zodat ze de dode hoek kunnen zien. Daarna wandelen ze rond de vrachtwagen en ontdekken wanneer ze zich in de dode hoek bevinden.

De lessen ‘dode hoek’ zijn een initiatief van het Verkeerseducatief centrum in samenwerking met de lokale politie Balen-Dessel-Mol en het vrijwilligersteam van Transport en Logistiek Vlaanderen.

 

Bekijk het verslag van BalenTV van het bezoek van School Centrum aan het Verkeerseducatief centrum (beelden Jef Cleemput & Yvo Verbraeken):

2018 dodehoek les from Gemeente Balen on Vimeo.

Nieuwsoverzicht
Verkeersles (foto gemeente Mol)

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be