Gemeente Balen Gemeente Balen

Balense jeugdverenigingen pimpen Mariabeelden voor het goede doel

donderdag 08 maart 2018
wHAjo, de jongerenpastorale werking van de parochies van Balen en Mol, laat alle verenigingen uit Balen en Mol creatief aan de slag gaan met een Mariabeeld. In de meimaand zullen de beelden tentoongesteld en verkocht worden ten voordele van twee goede doelen die zich inzetten voor jongeren.

'Veel creativiteit in Balen en Mol'

"Hier in Balen en Mol zit heel wat creativiteit in de grond. Die creativiteit willen we met wHAjo inzetten voor het goede doel", zegt Nico Peeters, jongerenpastor in Balen en Mol. "Elke vereniging krijgt een Mariabeeld dat ze zelf kunnen pimpen, het enigste dat we vragen is dat het met enig respect gebeurt. Op dit moment zijn al tien verenigingen aan de slag met een Mariabeeld. De KSA van Balen probeert bijvoorbeeld hun bewegingskledij aan te meten aan het beeld."

 

Workshops in april

Naast een creatief luik organiseert de jongerenpastorale werking ook een inhoudelijk luik. "Leden en begeleiders van de vereniging die nieuwsgierig zijn naar de achterliggende verhalen laten we ook niet op hun honger zitten. Zo organiseren we nog twee workshops op 8 en 15 april rond het Mariabeeld."

 

Tentoonstelling in mei

Uiteindelijk mondt het project uit in een tentoonstelling. De 50 gepimpte Mariabeelden zullen daarna ook verkocht worden ten voordele van Ons Huis (Mol) en Het Lichtpunt (Balen). Deze twee lokale werkingen zetten zich onder andere ook in voor jongeren in armoede. Een doelstelling die nauw aansluit bij de doelstellingen van de jongerenwerking wHAjo.

 

Bekijk de promotiefilm van The Maria Project:

Nieuwsoverzicht