Gemeente Balen Gemeente Balen

Publieke laadpaal voor elektrische wagens op parking Boudewijnlaan

maandag 05 maart 2018
Vanaf nu kan je je elektrisch voertuig opladen aan de publieke laadpaal op de parking in de Boudewijnlaan. Aan de paal kunnen 24/7 twee auto’s tegelijk opgeladen worden via een Mennekes-stekker (type 2) met een maximum laadsnelheid van 11 kW. Betalen kan met laadkaart of app.

Het opladen aan een openbare laadpaal gebeurt tegen betaling aan het standaard tarief (0,325 euro/kW). Betalen doe je met een speciale laadkaart of via de gratis Smoov-app. Die laatste toont je (ook bij andere laadpunten) hoeveel je laadt, wat de kostprijs is en of je favoriete laadpunt vrij is.

 

Eén paal in elke gemeente

De publieke laadpaal in Balen is één van de 2.500 bijkomende palen die de Vlaamse overheid laat plaatsen om het aanschaffen en het gebruik van elektrische wagens aan te moedigen. Samen met de netwerkbeheerders werd een spreidingsplan opgemaakt, zodat er in elke Vlaamse gemeente tegen 2020 minstens één paal komt te staan.

 

Aanvulling op 70% thuisladen

Deze openbare laadpalen zijn een belangrijke aanvulling voor thuisladers en om afstanden te overbruggen. Uit de statistieken blijkt dat zo’n 70% van de elektrische voertuigen thuis opgeladen wordt. Daarnaast bieden bedrijven, winkelcentra, openbare parkings of sportcentra ook steeds meer laadpunten aan hun werknemers of klanten, goed voor zo’n 30% van de oplaadbehoeften.

Meer info op de website van Eandis over het opladen aan een publieke laadpaal. 

Meer info op de website van Allego (de netbeheerder) voor e-rijders.

 

Nieuwsoverzicht
Publieke laadpaal parking Boudewijnlaan

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be