Gemeente Balen Gemeente Balen

Gratis boodschappenlijn voor hulpbehoevenden

woensdag 07 maart 2018
Balenaars die zelf hun (zware) boodschappen niet meer kunnen doen, kunnen sinds kort terecht bij de gratis Samana Boodschappenlijn (0800/95 001, elke weekdag 10u-12u). Samana-vrijwilligers zoeken dan uit welke Colruyt-klanten in de buurt wonen en zorgen dat zij die boodschappen mee kunnen brengen.

Met deze boodschappenlijn wil Samana (de vroegere Ziekenzorg) meewerken aan een warmere buurt. Een buurt waar mensen die hun inkopen bij Colruyt doen, meteen ook boodschappen meebrengen voor mensen uit de buurt die thuisgebonden zijn en bij het leveren ervan een praatje maken met elkaar. Het project startte in oktober 2017 in Wilrijk en Hoboken en sinds kort ook in Balen. De bedoeling is om gefaseerd uit te breiden over heel Antwerpen, en nadien over heel Vlaanderen.

 

Kan de Samana Boodschappenlijn jou helpen?

Kan jij door ziekte of een beperking zelf nog moeilijk (zwaardere) boodschappen doen, zoals flessen water, etc? Dan kan je elke weekdag tussen 10u en 12u de Samana Boodschappenlijn bellen op het gratis nummer 0800/95 001. Een operator noteert wat je nodig hebt en vertelt onmiddellijk wat dit jou gaat kosten. Een boodschapper contacteert je vervolgens om af te spreken wanneer hij de boodschappen kan leveren (dit is niet noodzakelijk dezelfde dag nog). Bij levering betaal je de boodschappen cash aan de bezorger, de service is gratis.

 

Kan jij de Samana Boodschappenlijn helpen?

Kan jij even wat boodschappen meebrengen voor mensen die door ziekte of een beperking aan huis gebonden zijn, wanneer je toch naar de Colruyt gaat? Voor jou een kleine moeite, voor hen de oplossing voor een groeiend probleem! Registreer je dan als kandidaat vrijwilliger op de website van Samana. Je houdt er gegarandeerd een prettig gevoel om iemand te helpen én een fijn contact met de buurt aan over. Bovendien ben je door Samana verzekerd als je de boodschappen ophaalt en levert, én is er een garantiefonds waardoor je zeker je geld terugkrijgt.


Meer info over de Samana Boodschappenlijn

Nieuwsoverzicht