Gemeente Balen Gemeente Balen

Doe mee met de Klimaatstrijd en verklein je eigen ecologische voetafdruk

vrijdag 30 maart 2018
Balen neemt deel aan de Klimaatstrijd tegen andere Antwerpse gemeentes. Inwoners kunnen mee inspanningen doen door met kleine stapjes hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Download de handige For Good-app om tips te krijgen en je vooruitgang bij te houden, en help zo onze gemeente aan de zege.

Om te winnen hebben we dus jouw hulp nodig. Alle beetjes helpen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld één of meerdere dagen geen vlees eten. Of de auto een dagje thuislaten en met de fiets naar de bakker of slager gaan.

 

Download de For Good-app

Op www.deklimaatstrijd.be vind je de link naar een gratis superhandige For Good-app die automatisch je ecologische voetafdruk berekent. Je krijgt daarbij ook een heleboel tips om deze voetafdruk te verkleinen. Je kiest zelf welke inspanningen je doet. In de app kan je je eigen vooruitgang bijhouden. Op deze manier berekent de app meteen ook hoe onze inwoners het doen. De gemeente die er de komende maanden in slaagt om zijn inwoners de meeste stappen te laten zetten, krijgt de trofee van de ‘Gemeente met de Kleinste Ecologische Voetafdruk’.

 

Bekijk het filmpje van de Klimaatstrijd: 

Nieuwsoverzicht
De Klimaatstrijd

Contact

Milieudienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be