Gemeente Balen Gemeente Balen

Studiegroep over geschiedenis Abdij Averbode en Sint-Andriesparochie

maandag 19 februari 2018

Erfgoed Balen organiseert i.s.m. Okra Balen-Centrum een seminarie over de geschiedenis van de Abdij van Averbode en de Sint-Andriesparochie in Balen. Interesse om mee 18de eeuwse archiefstukken te doorlopen? Dan kan je op 9 maart, 6 april, 4 mei en 8 juni vanaf 14u terecht in het Oud Gemeentehuis.

Sinds 6 februari 2018 is een nieuwe werkgroep van start gegaan: een studiegroep (seminarie) die haar pijlen richt op de geschriften van de Abdij van Averbode en de Balense Sint-Andries Parochie tijdens de 18de eeuw.

Onder leiding van Jaak Jansen zullen een hele reeks 18de-eeuwse archiefstukken worden doorlopen, die in nauw verband staan met onze gemeente en bovenal de moeite waard zijn voor verdere studie. Elke deelnemer krijgt bij aanvang een eigen studiepakket ter beschikking om zelf te ontleden en stelselmatig te bestuderen. Op maandelijkse basis wordt eveneens een gezamenlijk moment voorzien voor alle cursisten om bevindingen met elkaar uit te wisselen.

Voor het seminarie is geen speciale voorkennis vereist. Alle studieteksten zijn in het Nederlands opgemaakt en goed leesbaar. Een gezonde interesse in de geschiedenis van Balen volstaat dus. Maak jij ook graag kennis met de wondere wereld van de 18de-eeuwse geschriften? Schrijf je dan in voor het seminarie via Erfgoed Balen in het Oud Gemeentehuis.

Interesse? Loop even binnen op volgende vrijdagnamiddagen (telkens vanaf 14u): 16 februari, 9 maart, 6 april, 4 mei en 8 juni. Locatie: Oud Gemeentehuis Balen, Raadzaal.

Nieuwsoverzicht

Contact

Erfgoed Balen

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Vaartstraat 292490 Balen
tel.
014/74 41 70
e-mail
erfgoed@balen.be