Gemeente Balen Gemeente Balen

Ophaalbrug Nyrstar Balen afgesloten vanaf 19 februari, omleiding via tijdelijke doorsteek Kristalpark

donderdag 15 februari 2018
Vanaf maandag 19 februari is de brug aan Nyrstar afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers, fietsers en bromfietsers kunnen het kanaal over via een drijvende constructie. Anderen moeten de omleidingsborden volgen via de rotonde op de Ring naar een tijdelijke doorsteek langs het Kristalpark (Lommel).

Update 26 maart 2018:

Door het vriesweer van de voorbije weken hebben de onderhoudswerken aan de ophaalbrug aan Nyrstar een tijdje stilgelegen. Volgens de huidige planning wordt de brug vanaf maandag 16 april opnieuw opengesteld voor alle verkeer (en dus niet vanaf 31 maart zoals oorspronkelijk gepland).

 

Oorspronkelijk bericht 15 februari 2018:

Van 19 februari tot en met 30 maart krijgt de ophaalbrug ter hoogte van Nyrstar in Balen-Wezel een grondige onderhoudsbeurt. Tijdens deze periode is de oversteek van het kanaal enkel via een drijvende constructie toegankelijk voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. De omleiding voor vrachtwagens, auto's, moto's,... verloopt via een tijdelijke doorsteek langs het Kristalpark in Lommel.

 

Omleiding via Kristalpark

De industriezone Driehoek in Balen blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk via de aansluiting industrieterrein Kristalpark Lommel. Deze doorsteek wordt lichtjes aangepast en toegankelijk gemaakt en zal enkel gedurende bovenstaande periode open zijn. Het tijdelijk openstellen van de doorgang is direct gerelateerd aan de werken aan de brug van Nyrstar. Ondertussen wordt er wel verder gewerkt aan een duurzame oplossing voor de toekomst.

Het vracht- en autoverkeer moet dus via het rondpunt op de Zuiderring (N71) de omleidingsborden volgen om in industriezone Driehoek te geraken.

 

Sluipverkeer stoppen

In Lommel worden vanaf 19 februari ook bijkomende maatregelen genomen om het sluipverkeer vanuit Kerkhoven naar het industrieterrein een halt toe te roepen. In functie daarvan zijn (nieuwe) afsluitingen voorzien ter hoogte van de Buskruitstraat en de Nieuwe Vosvijvers en ter hoogte van het fietspad op het einde van de Zandstraat in Lommel.

Nieuwsoverzicht
brug nyrstar

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 17u - 20u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be