Gemeente Balen Gemeente Balen

Aanleg fietspaden N136: fase 2 en 3 vrijdagavond 9 februari terug open

woensdag 07 februari 2018
De aannemer rondt deze week het vrijmaken van de bermen in fase 2 (Wezelbaan-Ring) en fase 3 (Ring-Kiezelweg) af. Op vrijdagavond 9 februari wordt de weg terug opengesteld voor verkeer. In fase 1 (Soef-Wezelbaan) voeren de nutsmaatschappijen deze week geen werkzaamheden meer uit wegens de vrieskou.

Vrijmaken bermen (stap A): afgerond op 9 februari 

Met het vrijmaken van de bermen zal stap A op 9 februari volledig afgerond zijn in de drie fasen. Zoals gepland was de aannemer in totaal een viertal weken bezig met het rooien van bomen en verwijderen van alle obstakels in de voortuinen.

 

Werken aan nutsleidingen (stap B): hervatting na vrieskou

De werkzaamheden aan de nutsleidingen (stap B) in fase 1 (Soef-Wezelbaan) liggen al zeker stil van woensdag 7 t.e.m. vrijdag 9 februari omdat de kabels niet meer getrokken kunnen worden door de vrieskou. De werken worden hervat zodra de weersomstandigheden het terug toelaten. Het grootste deel van deze werken vindt plaats in de bermen, zodat beurtelings verkeer (vaak met verkeerslichten) steeds mogelijk blijft.

 

Aanleg fietspaden en wegdek (stap C): vermoedelijk vanaf begin mei

Wanneer de nutsmaatschappijen voorbij het kruispunt met de Wezelbaan zijn (vermoedelijk begin mei), start de aannemer met de aanleg van de fietspaden en een nieuw wegdek in fase 1 (Soef-Wezelbaan). Deze stap C verloopt in de drie gekende fases, terwijl gelijktijdig de werken van de nutsmaatschappijen mee opschuiven.

 

Meer info:

Alle info over dit project op www.balen.be/wegenwerken.

Bekijk hier het algemeen overzicht van de werken N136

Nieuwsoverzicht
Omleiding - vrijmaken terrein

Contact

Dienst openbare werken/Technische dienst

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
technische.dienst@balen.be