Gemeente Balen Gemeente Balen

Start ruwbouwwerken aan nieuw jeugdcentrum Biesakker

vrijdag 09 maart 2018
Half maart start de aannemer met de ruwbouwwerken aan jeugdcentrum Biesakker. Tegen half april zou dit klaar moeten zijn zodat men met de binnenwerken kan starten. Tegen het bouwverlof zou het gebouw winddicht moeten zijn. Eind oktober zouden de jeugdverenigingen hun intrek moeten nemen.

 

In november werd jeugdcentrum Biesakker afgebroken. Sinds 1969 heeft het voor heel wat Balenaars voor veel leuke herinneringen gezorgd. Maar het was hoog tijd voor vernieuwing.

De grondwerken zijn intussen ook al klaar: de funderingen zijn gestort, er zijn regenwaterputten, septische putten, bezinkputten en rioleringsbuizen geplaatst. Half maart begint de aannemer met de ruwbouwwerken. Half april kan dan begonnen worden met de binnenafwerking zodat het tegen het bouwverlof winddicht staat.

Het belooft een modern gebouw te worden met lokalen voor de verschillende jeugdverenigingen (Chiro, KLJ, KSA, OD en Speelpleinen Biesakker) en een gezamenlijke speelruimte. Tegen eind oktober 2018 moeten volgens planning de werken klaar zijn.

Het gemeentebestuur investeert 1,5 miljoen euro in dit gebouw. De jeugdverenigingen zelf zorgen voor de inrichting en de eindafwerking.

Nieuwsoverzicht
JC Biesakker ontwerp (c) gemeente Balen

Contact

Jeugddienst

Open vandaag: 10u - 16u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be