Gemeente Balen Gemeente Balen

Breng je pesticiden binnen in ruil voor een voegenborstel

vrijdag 13 april 2018
Op zaterdag 21 april wordt er op de IOK-containerparken een inzamelactie pesticiden gehouden. In ruil voor (restjes) pesticiden krijg je dan een gratis voegenborstel mee naar huis, zolang de voorraad strekt. Het IOK-containerpark van Balen is die dag geopend van 9u tot 15u.

Wil je weten hoe de voegenborstel werkt? Of hoe je je tuin en je oprit pesticidevrij kan onderhouden? Dan kan je op 21 april op het containerpark van Beerse of Meerhout terecht, waar medewerkers van Velt je graag meer informatie geven.

Pesticiden zijn heel ongezond, dat moeten we je niet meer vertellen. Maar ook de bijen en het grondwater bewijs je er een heel slechte dienst mee. Daarom: maak er voor eens en altijd komaf mee! Breng je laatste restjes binnen en ga vanaf nu je tuin, terras of oprit te lijf met gezonde en goedwerkende alternatieven! Je kunt ze hier alvast bekijken.

De inzamelactie op het IOK-containerpark in Balen is een organisatie van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), IOK Afvalbeheer en de gemeente Balen.

 

 

Nieuwsoverzicht
Tuinieren zonder pesticiden (c) Velt

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be