Gemeente Balen Gemeente Balen

Burgemeester tekent petitie #bibvooriedereen

vrijdag 04 mei 2018
Sinds 2016 zijn Vlaamse steden en gemeenten niet langer verplicht een bibliotheek te hebben. De actie #bibvooriedereen wil een sterk signaal geven dat de bibliotheek belangrijk is én blijft. Ook de Bib van Balen roept iedereen op om net zoals onze burgemeester het bibliotheekcharter te ondertekenen.

Sinds 2016 bepalen steden en gemeenten zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet ontwikkelen. De bibliotheken maken zich zorgen over deze evolutie. Zal de bibliotheek als basisdienst voor elke burger in de toekomst nog vanzelfsprekend zijn?

Daarom hebben meer dan twintig organisaties en meer dan vijftig ambassadeurs de actie #bibvooriedereen op poten gezet. Ook de Bib van Balen roept iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om het bibcharter te ondertekenen, net zoals onze brugemeester Johan Leysen. De Balense kinderboekenschrijfster en ambassadrice Ruth Wielockx ging hem al voor. Zo geven we samen een sterk signaal dat de bibliotheek belangrijk is én blijft. 

Je kan het charter tekenen op www.bibvooriedereen.be. Op de petitiepagina kan je in de rechterkolom je gegevens achterlaten. Er staat ook een standje in de Bib van Balen zelf waar je digitaal of op papier je handtekening kan zetten.

Nieuwsoverzicht
Burgemeester Johan Leysen ondertekent petitie #bibvooriedereen

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus