Gemeente Balen Gemeente Balen

Balen valt in de prijzen op #sportersbelevenmeer-awards

maandag 22 januari 2018
De gemeente Balen is in de prijzen gevallen op de uitreiking van de #sportersbelevenmeer-awards door Sport Vlaanderen. Balen behaalde de titel #sportersbelevenmeer-gemeente 2017 en Gemeentelijke Basisschool De Twinkeling (Hulsen) won zelfs de hoofdprijs in de categorie 'Toon je sportclub@school'.

Balen is één van de 23 gemeenten en 5 steden uit de provincie Antwerpen die gekroond werden tot #sportersbelevenmeer-stad/gemeente. Daarvoor moest de sportdienst vijf uitdagingen tot een goed einde brengen:

  1. Organiseer minstens één sportactiviteit waarbij beleving centraal staat: opening BMX- & skatepark, scholencross & sportdag en Nightrun.
  2. Stimuleer de inwoners om sportbelevingsfoto's te delen op sociale media met vermelding van #sportersbelevenmeer en #GemeenteBalen: meer dan 100 berichten werden gepost door Balenaars, zelfs vanuit Machu Picchu.
  3. #sportersbelevenmeer gebruiken op alle promotiematerialen voor sportieve initiatieven: o.a. banners aan gemeentehuis en sporthallen
  4. Actief deelnemen aan de Maand van de sportclub: 12 Balense clubs schreven zich in.
  5. Deelnemen aan de actie 'Toon je sportclub@school': GBS De Bijenkorf (Rosselaar) en GBS De Twinkeling (Hulsen).

Bij deze laatste uitdaging viel De Twinkeling nog eens extra in de prijzen. De school liet de kinderen in hun sporttenue naar de klas komen en organiseerde een modeshow, waarbij de kinderen hun outfit konden tonen op de catwalk. Sport Vlaanderen koos dit initiatief als de origineelste actie van alle scholen in de provincie Antwerpen. De Twinkeling kreeg hiervoor een bon van 750 euro om sportmateriaal mee aan te kopen.

Nieuwsoverzicht
De Twinkeling valt in de prijzen

Contact

Sportdienst

Vandaag gesloten
adres
Hoolsterberg 362490 Balen
tel.
014/74 41 51
e-mail
sportdienst@balen.be