Gemeente Balen Gemeente Balen

'Balen, Mol en Dessel stoppen met roken' klokt af op 165 stoppers

donderdag 18 januari 2018
De campagne ‘Balen, Mol en Dessel stoppen met roken’ is een succes geworden. Van de meer dan 200 deelnemers stopten er 165 (meer dan 75%) volledig met roken. De 45 Balense, 71 Molse en 49 Desselse stoppers kregen hun diploma op de feestelijke afsluiter. Bekijk de foto's.

2018 rookstopcampagne from Gemeente Balen on Vimeo.

 

Stoppen in vier maanden tijd

In september 2017 startten meer dan 200 inwoners van Balen, Dessel en Mol aan een gezond en levensveranderend traject. In acht sessies werden ze begeleid door professionals om stilaan hun rookverslaving te stoppen. Met de steun van elkaar en de tabakologen slaagden ze erin om snel te minderen en uiteindelijk zelfs volledig te stoppen met roken. Het aantal succesvolle deelnemers is voor de tabakologen geen verrassing. Zij zijn fier op de deelnemers die met toewijding het traject succesvol hebben doorlopen.

 

Ambassadeurs

Zowel Balen, Mol als Dessel gingen op zoek naar dé verstokte roker van hun gemeente. Die kreeg de titel van ?rookstopambassadeur? en kreeg als taak om zijn mede-stoppers extra te motiveren. An Loos (Balen), Bart Dirkx (Mol) en Gunther Gys (Dessel) gingen de uitdaging aan. In de spotlights staan terwijl je aan een stevige opdracht begint, niet gemakkelijk. Ze zijn alle drie met glans geslaagd in hun opzet!

 

Ook stoppen met roken?

Als 165 Balenaars, Mollenaars en Desselaars kunnen stoppen, kan jij dat zeker ook! Alle info vind je op www.tabakstop.be. Je kan zowel individueel als in groep aan een traject starten.

 

Foto's afsluiter

Bekijk de foto's van de afsluiter van de campagne op Facebook (beelden Jos Timmermans)

Nieuwsoverzicht
Balen stopt met roken

Contact

Cel Gezondheid

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be