Gemeente Balen Gemeente Balen

BalDeMo zet in op gezond personeel

dinsdag 16 januari 2018

De intergemeentelijke dienstenfirma BalDeMo wil in 2018 actief en preventief aan de gezondheid van haar personeel werken. Gezondheidscoaches van Fitbees zullen de medewerkers daarbij begeleiden. Het 'gezonde' jaar werd op 12 januari afgetrapt met een infoavond in dienstencentrum Den Travoo.

 

Op de infoavond kregen de werknemers toelichting over de aanpak van dit gezondheidsbeleid. Gezondheid draait om gezonde voeding, goede nachtrust, voldoende beweging,... maar ook bijvoorbeeld stoppen met roken komt aan bod.

 

Gezondheidscompetitie

BalDeMo gaat van start met een actieve gezondheidscompetitie van vier weken onder het personeel. Iedereen die iets heeft kunnen verbeteren in zijn of haar gewoonte, is een winnaar. Maar ook wie bij de eerste drie eindigt, zal de nodige aandacht krijgen.

 

Jaarprogramma

Gedurende het jaar kunnen werknemers beroep doen op de ondersteuning, kennis en advies van de coaches. BalDeMo voorziet ook een jaarprogramma voor het personeel in dit thema. Zo zullen ze in februari deelnemen aan tournée minerale, op 4 maart lopen ze de Zoorun en in het voorjaar is er een workshop gezond koken.

 

Ook voor klanten

In het opleidingsplan worden vormingen voorzien rond mentale en fysieke gezondheid. Sommige activiteiten zullen ook opengesteld worden voor de klanten van BalDeMo.

 

BalDeMo

BalDeMo is een intergemeentelijke dienstenfirma, die particuliere klanten uit Balen, Dessel, Mol en Retie huishoudhulp aanbiedt met dienstencheques. Klik verder naar de website om een beroep te doen op hun diensten.

Nieuwsoverzicht

Contact

Dienstenfirma BalDeMO

adres
Gasthuisstraat 672490 Balen
tel.
014/82 98 22
e-mail
info@dfbaldemo.be