Gemeente Balen Gemeente Balen

Dringend vrijwillige chauffeurs gezocht voor RolMobiel Balen

donderdag 11 januari 2018
Het OCMW neemt op 22 januari de RolMobiel Balen in gebruik. Deze minibus, aangepast voor vervoer van oudere mensen of personen met beperking, zal eerst ingezet worden voor vervoer van senioren naar de dagopvang. Hiervoor is men nog op zoek naar vrijwillige chauffeurs op dinsdag- en woensdagmorgen.

Het OCMW van Balen heeft de RolMobiel Balen kunnen aankopen dankzij subsidies van de provincie Antwerpen. De minibus is aangepast voor het vervoer van oudere mensen of personen met een beperking die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het OCMW zal het nieuwe busje in eerste instantie gebruiken voor het vervoer van senioren die naar de dagopvang gaan in Ter Vest (Rozenstraat) en de CADO (Vaartstraat) en moeilijkheden hebben om veilig ter plaatse te geraken. De wagen vertrekt 's morgens om 8u zodat de mensen rond 9u aankomen op de dagopvang. De terugrit vertrekt om 16u.

 

Gezocht: vrijwillige chauffeurs en begeleiders

Voor dit nieuwe project is het OCMW nog op zoek naar vrijwillige chauffeurs en begeleiders. “Je bent geknipt als chauffeur als je sociaal bent, graag met de wagen rijdt en nog een beetje vrije tijd hebt om korte ritten uit te voeren”, zegt Lieze Maes van OCMW Balen”. “Je kiest zelf hoeveel tijd je hieraan spendeert en krijgt ook een opleiding en begeleiding. Als begeleider moet je vooral de chauffeur bijstaan tijdens de ritten: passagiers helpen in- en uitstappen, een babbeltje doen,… Ook zij krijgen een opleiding en begeleiding.”

Momenteel is het OCMW nog dringend op zoek naar vrijwillige chauffeurs op dinsdag- en woensdagochtend tussen 8u en 9u30. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Lieze Maes op het telefoonnummer 014/82 98 33 of via het mailadres lieze.maes@ocmwbalen.be.

 

Hoe aanvragen?

Wie gebruik wil maken van dit aangepast vervoer, kan eveneens contact opnemen met Lieze Maes. “In een kennismakingsgesprek bespreken we op welke dagen de mensen naar de dagopvang gaan”, zegt Lieze. “Vervolgens kan je per maand de ritten aanvragen bij de dispatch via  014/57 24 40 of aanvraag.rolmobiel@iok.be. Hier kan je ook terecht om een rit te annuleren als er eens een keer iets tussenkomst.”

 

Instapgeld en kilometertarief

Inwoners van Balen betalen instapgeld (0,5 euro voor de heenrit en 0,5 euro voor de terugrit) en een kilometertarief (0,65 euro/km). Lieze: “Ze betalen daarbij enkel de kilometers die ze zelf afleggen, dus van bij hun thuis tot aan de dagopvang, en krijgen daarvan maandelijks een factuur.”

Meer info: Lieze Maes, 014/82 98 33, lieze.maes@ocmwbalen.be

 

Nieuwsoverzicht
RolMobiel Balen

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be