Gemeente Balen Gemeente Balen

Werken N136: sluipverbinding Breden Els - Varenstraat afgesloten voor auto's

donderdag 11 januari 2018
Heel wat autobestuurders maken tijdens de werken aan Rijsbergdijk gebruik van de Varenstraat als sluipweg. Omdat het gevaarlijk is om zowel fietsers als auto's in 2 richtingen toe te laten op dit smalle zandpad, werd de weg op 11 januari afgesloten voor autoverkeer met een betonblok t.h.v. de brug

De maatregel blijft alleszins in voege totdat het fietspad in fase 1 (tussen rondpunt Soef en kruispunt met Wezelbaan) is aangelegd. Dit is vermoedelijk in het najaar van 2018. 

 

(persbericht, dd. 10 januari 2018)

Sluipverbinding tussen Breden Els (Balen) en Varenstraat (Mol) afgesloten voor auto’s

Om de veiligheid van vooral de schoolgaande fietsers naar de scholen in de omgeving te waarborgen, heeft het gemeentebestuur van Balen bij hoogdringendheid beslist om de sluipverbinding tussen Breden Els (Balen) en Varenstraat (Mol) vanaf donderdag 11 januari af te sluiten voor het autoverkeer met een betonblok ter hoogte van de brug (op de grens van Balen en Mol). Fietsers en voetgangers kunnen dan nog passeren, auto’s niet meer.

 

Gevaarlijke situaties op sluipweg

Heel wat autobestuurders maken tijdens de werken aan N136, die afgelopen maandag gestart zijn, gebruik van de Varenstraat als sluipweg. Maar een deel van deze straat is een smalle, onverharde en onverlichte zandweg die totaal ongeschikt is om zowel fietsers als auto’s in twee richtingen toe te laten. Dit leidde de afgelopen dagen tot zeer gevaarlijke situaties, vooral voor jonge schoolgaande fietsers. Verschillende omwonenden en het oudercomité van de school van Rijsbergdijk (De Bosmier) hebben dit aangekaart. Vandaar dat het gemeentebestuur van Balen overgegaan is tot deze drastische maatregel.

Autobestuurders wordt met aandrang gevraagd om de aangegeven omleiding te volgen (zie www.balen.be/wegenwerken).

 

Onverharde zandweg, ongeschikt voor druk kruisend verkeer

De Varenstraat vormt de verbinding tussen Breden Els en Wezelbaan. Deels is deze weg onverhard. In het verleden werd deze onverharde weg sporadisch gebruikt door directe omwonenden en landbouwers, en ook door fietsers en schoolgaande jeugd die de N136 wilden vermijden. Maar deze weg is uiterst ongeschikt voor drukker kruisend autoverkeer.

Landbouwers kunnen nog aan hun weide via Breden Els (voor weiden op grondgebied Balen) of via Wezelhoevenweg (voor weiden op grondgebied Mol).

 

Nieuwsoverzicht
Afsluiting Breden Els-Varenstraat

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be