Gemeente Balen Gemeente Balen

Fiets jij naar het werk? Haal je fietsplaatje van de 7km-club!

woensdag 10 januari 2018
Werk jij op minder dan 7 km van thuis? Dan leg je je woon-werkverkeer toch af met de fiets! De 7 km-club omarmt alle woonwerkfietsers. Laat iedereen weten dat je geen zittend gat hebt en haal je gratis fietsplaatje af in het gemeentehuis. Bekijk hier 7 voordelen van fietsen naar het werk.

7 km is een haalbare afstand voor je woon-werkverkeer. Wie die dagelijks aflegt, verdient een schouderklopje. Daarom heet de 7 km-club iedereen welkom, of je nu verkiest om met de plooifiets, stadsfiets, koersfiets, bakfiets of elektrische fiets te trappen. Haal nu je gratis fietsplaatje af in het gemeentehuis (aan de balie of bij de milieudienst).

Deze campagne kadert ook binnen het project 'Balen duurSamer' waarbij wij SDG-pilootgemeente zijn voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. 

De 7 voordelen van fietsen naar het werk

1. Snel: fietsen naar het werk levert heel vaak tijdswinst op. Op de fiets vermijd je immers files en filestress. Je weet altijd perfect wanneer je op je bestemming aankomt.

2. Makkelijk: een fiets neemt weinig plaats in beslag zowel thuis als op het werk. Eens aangekomen, hoef je je geen zorgen te maken over het scoren van een parkeerplaats. Elektrisch fietsen is ook letterlijk makkelijk. Minder inspanning en toch vlot verplaatsen.

3. Voordelig: fietsen naar het werk is goedkoper dan met de auto naar het werk rijden. Bovendien kan je werkgever je een fietsvergoeding toekennen. Jouw werkgever maakt zelf de keuze of hij tegemoetkomt en hoeveel hij tegemoetkomt. 0,23 euro/km is het maximumbedrag vrijgesteld van belastingen en sociale zekerheidsbijdrage. Hoeveel je vergoeding ook bedraagt, die droomfiets is dus dichterbij dan je denkt.

4. Ontspannend: wie fietst, hoeft zich weinig zorgen te maken. Een frisse bries maakt je hoofd leeg en zorgt ervoor dat je minder stress ervaart dan wanneer je autorijdt.

5. Productief: van fietsen krijg je energie elke dag opnieuw. Wie de dag actief start, kan zich beter concentreren op het werk.

6. Gezond: bewegen is nu eenmaal goed voor je gezondheid. Maar wist je dat er ook cijfers zijn die dat bewijzen? Fietsende werknemers zijn doorgaans minder ziek dan hun collega’s. Wie dagelijks fietst, leeft zelfs 2,5 jaar langer.

7. Gezellig: als lid van de 7 km-club ben je nooit alleen. Informeer bij collega’s naar hun route en trap in goed gezelschap naar het werk. Of misschien fietst je buurman of –vrouw wel dagelijks naar dezelfde gemeente of hetzelfde bedrijventerrein.

 

Bovendien 

Meer info op www.7kmclub.be

Nieuwsoverzicht
Fietsplaatje 7 km-club

Contact

Milieudienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be