Gemeente Balen Gemeente Balen

Start werken overstromingsgebied Molse/Oude Nete

donderdag 04 januari 2018
De provincie Antwerpen start op 8 januari met de werken aan een nieuw overstromingsgebied tussen de Molse Nete en de Oude Nete in het gebied tussen Langvennen (Rosselaar) en Mol-Gompel. Dit is één van de maatregelen om het risico op wateroverlast te verminderen.

De aannemer zal in een eerste fase starten met de rooiwerkzaamheden. Deze moeten namelijk klaar zijn voor het broedseizoen. Daarna worden de dijken en de in- en uitlaatconstructies aangelegd. Wandelaars kunnen deze dijken later ook gebruiken als wandelpaden rond het gebied. Dankzij een nieuwe brug en knuppelpaden kunnen omwonenden ook makkelijker de weg vinden naar dit stukje natuur.

De aannemer probeert de hinder voor omwonenden te beperken. Op bepaalde momenten zullen echter sommige trajecten niet toegankelijk zijn. Volg daarom voor ieders veiligheid steeds de richtlijnen van de aannemer.

De uitvoeringstermijn is vastgelegd op 90 werkdagen (5 à 6 maanden), maar dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. Je kan de vorderingen en eventuele omleidingen opvolgen op www.provincieantwerpen.be/waterlopen. De kostprijs van de werken bedraagt ongeveer 490.000 euro.

Info: Dienst integraal waterbeleid provincie Antwerpen, 03/240 54 57

Nieuwsoverzicht
Projectzone overstromingsgebied Molse/Oude Nete

Contact

Milieudienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be