Gemeente Balen Gemeente Balen

Gratis vrijwilligersverzekering via het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

woensdag 13 december 2017

Vanaf 1 januari 2018 zorgt het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk voor een gratis verzekering voor vrijwilligers, die de voormalige verzekering van de Provinciale Steunpunten Vrijwilligerswerk vervangt. Deze collectieve verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven.

 

Wat houdt de vrijwilligersverzekering in?

Organisaties die sporadisch vrijwilligers inschakelen bij activiteiten kunnen een beroep doen op de vrijwilligersverzekering. De verzekering is dus geen vervanging van de jaarverzekering van de leden en vrijwilligers bij de vzw's en lokale afdelingen van een koepel, maar bedoeld om extra vrijwilligers te verzekeren. De polis dekt maximaal 100 gratis vrijwilligersdagen. Eén vrijwilligersdag staat voor een verzekering van één vrijwilliger.

 

Wat verandert er? Weinig!

Voor de organisaties die gebruik willen maken van de vrijwilligersverzekering blijft de procedure behouden: ook in de toekomst moeten zij eerst een erkenningsnummer aanvragen, maar dit gebeurt vanaf nu bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk. Daarna kunnen ze de verzekering effectief aanvragen via de verzekeraar. Organisaties die eerder al een erkenningsnummer kregen via de provincies zullen deze erkenningsnummer kunnen blijven gebruiken. Verzekeringen voor activiteiten in 2018 kunnen vanaf 15 december 2017 aangevraagd worden via de website van de verzekeraar.

 

Meer info

Download de brochure 'Vlaamse verzekering vrijwilligerswerk'

Alle info en het aanvraagformulier vind je op www.gratisvrijwilligersverzekering.be, of mail naar verzekering@vsvw.be.

Nieuwsoverzicht

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 16u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be