Gemeente Balen Gemeente Balen

Gewonde vogel of wild dier gevonden? Bel Wildlife Taxi Team Midden-Kempen

dinsdag 28 november 2017

Heb je een zieke vogel of gewond inheems wild dier gevonden in onze regio? Dan kan je vanaf nu gratis een beroep doen op het Wildlife Taxi Team Midden-Kempen. Zij geven advies en komen het dier zo nodig ophalen, eventueel vangen en vervoeren naar een Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC).

In de herfst trekken vele vogels bij ons weg naar warmere oorden omdat hier geen voedsel meer te vinden is voor hen. Duizenden vogels uit nog meer noordelijke landen vliegen over onze hoofden heen ook op weg naar het zuiden, of komen bij ons de winter als gast doorbrengen. Maar wat als het mis gaat en deze vogel een gebroken vleugel heeft? Of wat doe je als je een gewonde egel vindt die zijn winterslaap niet kan aanvatten?

Sinds 15 oktober kan je beroep doen op het Wildlife Taxi Team Midden-Kempen, dat werkt onder de auspiciën van Vogelbescherming Vlaanderen. Dit team ondersteunt het ophalen, eventueel vangen en vervoeren van gewonde en zieke inheemse wilde dieren in de regio Midden-Kempen die je zelf niet naar een Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) kan brengen.

Je kan het Wildlife Taxi Team Midden-Kempen 7 dagen op 7 (van 9u tot 21u) bereiken via het algemeen noodnummer 03/331 97 00. De vrijwilliger dispatcher van dienst luistert naar de noden van de beller, geeft advies omtrent de eerste zorgen voor het wilde dier in nood en zoekt zo nodig een vrijwillige chauffeur om het dier op te halen en naar het opvangcentrum van Herenthout te brengen.

Nieuwsoverzicht

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be