Gemeente Balen Gemeente Balen

Tijdelijke ontsluiting KMO-zone Driehoek (Wezel) via Kristalpark (Lommel)

woensdag 22 november 2017
De burgemeesters van Lommel, Balen en Mol hebben beslist dat de KMO-zone Driehoek in Balen-Wezel tijdelijk zal ontsloten worden via het Kristalpark in Lommel. Dat maakt het mogelijk dat er onderhoudswerken worden uitgevoerd aan de ophaalbrug ter hoogte van Nyrstar (vermoedelijk in februari).

Samen met de tijdelijke oplossing werken de mobiliteitsambtenaren van de drie gemeenten een concreet plan uit om de verkeersstromen in deze periode te monitoren. Ook zoeken ze naar mogelijkheden om ongewenst sluipverkeer in onder andere Gelderhorsten (Lommel) tegen te gaan. De resultaten van dit plan zullen gebruikt worden voor het uitwerken van een definitieve oplossing.

 

Definitieve oplossing

Parallel willen de burgemeesters in samenwerking met de Vlaamse overheid werken aan een definitieve oplossing. Deze oplossing moet gepaard gaan met de realisatie van het streefbeeld voor de primaire gewestweg N71 (Ring Geel-Mol-Lommel), andere flankerende maatregelen en een structurele oplossing voor de ophaalbrug ter hoogte van Nyrstar.

 

Volgend overleg

De drie burgemeesters en de gouverneurs van Antwerpen en Limburg voorzien een volgend overleg in de loop van januari 2018. De gouverneurs engageren zich om samen met de burgemeesters bij de Vlaamse mobiliteitsminister een snelle uitvoering te bepleiten van de uitvoering van het streefbeeld N71.

Nieuwsoverzicht
Kristalpark

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be