Gemeente Balen Gemeente Balen

Vraag nu je European Disability Card aan

donderdag 09 november 2017

Wie  door het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap (VAPH) erkend is als persoon met een handicap, kan vanaf nu de European Disability Card aanvragen. Met deze Europese handicapkaart kan je bij de deelnemende partners genieten van bepaalde maatregelen om je bezoek te vergemakkelijken.

Op vertoon van de European Disability Card (EDC) kan je bij de deelnemende musea, pretparken, toeristische verblijven,... genieten van bepaalde maatregelen zoals kortingen, toegankelijke plaatsen, assistentie, en gespecialiseerde gidsen. Daarmee wordt de toegankelijkheid en inclusie van personen met een handicap in de maatschappij op het vlak van cultuur, sport en vrijetijd bevorderd.

De Europese handicapkaart geldt meteen ook als bewijs dat je erkend bent als een persoon met een handicap. Met die kaart kan je ook de grens over. Je krijgt dezelfde faciliteiten in de andere deelnemende landen (Cyprus , Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië).

Als je door het VAPH erkend bent als persoon met een handicap, dan kan je vanaf nu de kaart aanvragen via het digitale loket Mijn VAPH.

Meer info over de European Disability Card.

Nieuwsoverzicht