logo print  logo ocmw print

Bladkorven enkel voor zuiver bladafval

vrijdag 18 oktober 2019
In de week van 21 oktober zet de gemeentelijke groendienst weer bladkorven op plaatsen waar veel bomen staan op gemeentelijke grond. Deze korven dienen enkel voor het zuiver bladafval van deze bomen en niet voor o.a. eigen tuinafval of snoeisel. Bij misbruik wordt de korf terug opgehaald.

De gemeentelijke groendienst plaatst de bladkorven op verschillende plaatsen waar er veel bomen staan op gemeentelijke grond. Daarbij wordt beroep gedaan op de burgerzin van onze inwoners. Zij kunnen hier de bladeren van de straatbomen in kwijt. Helaas moet men soms vaststellen dat deze korven ook gebruikt worden voor het dumpen van privé-tuinafval, afgebroken takken of ander afval. Dit is niet de bedoeling en kan soms zelfs de machines beschadigen waardoor de ophaling in het gedrang komt. Bij misbruik is men helaas genoodzaakt om de bladkorf te verwijderen.

Zuiver (!) bladafval tot 15 december gratis naar containerpark

Tot en met 15 december mag je de afgevallen bladeren gratis naar het containerpark brengen. Let wel: enkel zuiver bladafval komt hiervoor in aanmerking, dus zonder gras, zand, takken,... Bladafval is echter ook prima compost onder struiken, bomen en planten.

Bladeren ook nuttig als bodembedekker of compost

Je kan afgevallen bladeren ook heel nuttig gebruiken als een natuurlijke bodembedekker die andere planten beschermt tegen de vrieskou. Je kan de bladeren ook composteren. Meng ze goed onder het groenafval (bv. gras) of maak met metalen roosters een bladwand in je tuin. Het oogt niet alleen mooi, je hoeft al die vierkante meters bladafval ook niet af te voeren en bovendien kan je na enkele jaren je eigen bladgrond oogsten.

Nieuwsoverzicht
Bladkorf

Contact

Groendienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
groendienst@balen.be
Naar top