Gemeente Balen Gemeente Balen

Scholennieuws: Je klasbibkaart beheren

maandag 27 augustus 2018
Kom je met je klas op uitleen in de Bib? Geef het goede voorbeeld en breng je klasbibkaart mee. Heb je er nog geen? Vraag even na bij de vorige leerkracht van die klas of bij de ‘Boekenjuf’ van je school.

Als het goed is, is iedere leerkracht van een Balens xe leerjaar, de trotse bezitter van de overeenkomstige Balense klasbibkaart geworden ondertussen, waarmee hij/zij boeken kan uitlenen voor gebruik in de klas(-bib).

Heb je deze nog niet in handen voor je huidig toegewezen klas/school? Vraag het dan even na bij de vorige leerkracht van die klas of bij de ‘Boekenjuf’ van je school, want je hebt ze nodig tegen de eerste uitleensessie in de Bib.

Met deze klasbibkaart kan je ook online je bibboeken beheren/verlengen/reserveren. We zetten hier even kort op een rij hoe je dit doet:

Maak een ‘mijn bibliotheekaccount’ aan voor je klasbibkaart met 3 eenvoudige stappen, waarbij je volgende afspraken respecteert bij invullen van de velden (houd je klasbibkaart bij de hand):

o    Gebruikersnaam : zie hiervoor op je klasbibkaart vooraan-> meestal naam van je school (Wezel, Rijsberg, Freinet, Rosselaar,….) gevolgd door een spatie en cijfer voor het leerjaar (1,2,3,4,5 of 6), gevolgd door een letter (A, B of C)

  • Voorbeeld: wezel 1A

o    Geboortedatum: hier geef je steeds 01/01/1913 in.

o    Paswoord: eerste 3 HOOFDLETTERS van je gebruikersnaam en daar direct achter het nummer dat op je klasbibkaart staat vermeld

  • Voorbeeld: SCH931505

Wat heb je nodig hiervoor nodig?

o    Klasbibkaart (met code en zogezegde geboortedatum)

o    (werk)e-mailadres (dat je nog niet eerder gebruikte voor registratie bij ‘Mijn bibliotheek’)

o    Internet en een computer

 

Bemerking:

Indien er nieuwe klassen zijn bijgemaakt (bijv. ook een 3C dit jaar) waarvoor nog geen klasbibkaart voorhanden is in de school, volstaat een mailtje van de boekenjuf aan de Bib om een extra klasbibkaart aan te maken. De klasleerkracht ontvangt deze dan bij het eerste ingeplande bibbezoek.

Voor meer vragen of info kan je altijd terecht bij: wendy.geypen@balen.be

Nieuwsoverzicht
kids in de Bib

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus