Gemeente Balen Gemeente Balen

Werk mee aan inspiratielijst voor komende verkiezingen

woensdag 23 augustus 2017
Brainstorm je graag mee over thema's die de lokale politieke agenda bepalen? Ga dan in september naar de themavergaderingen van het Welzijns- en Gezondheidsoverleg regio Mol (WORM). Het resultaat bezorgt men als inspiratie aan de lokale politiek in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

 

Vergaderingen over 12 thema's

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 organiseert de stuurgroep van het Welzijns- en Gezondheidsoverleg regio Mol (afgekort als WORM) een reeks themavergaderingen. De thema's die daarop besproken worden zijn gebaseerd op de grondrechten en kregen de volgende benaming: Armoede, Jeugdwelzijn, Gezinsondersteuning, Zorg en gezondheid, Arbeid, Culturele en maatschappelijke ontplooiing, Huisvesting en energie, Integratie en diversiteit, Onderwijs, Sociale, geneeskundige en juridische bijstand.

 

Inspiratie voor de lokale politiek

Op basis van de ideeën in deze themagroepen en in memoranda van diverse adviesraden en instanties wil de WORM-stuurgroep in december 2017 komen tot een inspiratielijst met regionale en lokale actiepunten. Deze zullen overgemaakt worden aan de politieke partijen van Balen, Dessel, Mol en Retie. Zij kunnen hieruit ideeën overnemen voor hun verkiezingsprogramma en/of deze achteraf gebruiken in het sociaal beleid van hun gemeente en de Molse regio.

 

Vijf themavergaderingen in september

Na een eerste reeks themavergaderingen in juni, komen de verschillende themagroepen in september opnieuw samen in het Lokaal Dienstencentrum Ten Hove (Jakob Smitslaan 28, Mol):

  • Themagroep ‘Zorg en gezondheid’: dinsdag 5 september van 14 tot 16 uur
  • Themagroep ‘Sociale, geneeskundige en juridische bijstand’: donderdag 7 september van 20 tot 22 uur
  • Themagroep ‘Gezinsondersteuning’: dinsdag 12 september van 20 tot 22 uur
  • Themagroep ‘Armoede’: woensdag 13 september van 20 tot 22 uur
  • Themagroep ‘Integratie en diversiteit’: maandag 18 september van 20 tot 22 uur 

 

Brainstorm je mee?

Alle themagroepen staan open voor iedereen, dus zowel voor welzijns- en gezondheidswerkers als voor geïnteresseerde burgers. Inschrijven is niet verplicht maar wel aanbevolen. Laat dus best weten welke themagroepen je wil bijwonen aan Rob Philipsen (rob.philipsen@ocmwmol.be, 014/33 15 50).

Nieuwsoverzicht