logo print  logo ocmw print

Aanvraag grof vuil uiterlijk 1 juni

vrijdag 22 mei 2020

Op maandag 8 juni wordt het grof vuil aan huis opgehaald bij diegene die uiterlijk maandag 1 juni een aanvraag indienen bij de milieudienst. Deze aanvraag kan telefonisch (014/74 40 90) of via het e-loket. Voorzie de stukken van een 'grof vuil'-sticker.

Grof huisvuil zijn afvalstoffen die te groot en te zwaar zijn om in de restafvalcontainer te steken en niet meer geschikt zijn voor hergebruik of recyclage (bv. een oude matras, zetel, tapijt, kast...). Twijfel je of je iets mag meegeven met de ophaling van het grof vuil? Neem dan contact op met de milieudienst.

Aanvraag voor ophaling grof vuil via het e-loket.

Grof vuil stickers

Grof huisvuil moet voorzien zijn van een sticker (verkrijgbaar aan de infobalie van het gemeentehuis) van 2,50 euro per groot stuk of bundel van kleinere, losse stukken van max. 27 kg. Je kan grof huisvuil ook altijd zelf naar het containerpark brengen.

Let op: autobanden, gewoon restafval, snoeihout, bouw- en sloopafval, elektr(on)ische apparaten worden NIET aanvaard.

Geen ophaling oude metalen meer vanaf 2020

Vanaf 2020 haalt IOK Afvalbeheer géén oude metalen meer op aan huis. Deze werden al weinig aangevraagd en vaak was het metaal al verdwenen voor de ophaalwagen langskwam. Oude metalen kan je nog wel steeds gratis afleveren in het containerpark. 

Nieuwsoverzicht

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top