Gemeente Balen Gemeente Balen

Laat geen goederen achter op straat aan Kringwinkel

vrijdag 14 juli 2017
Herbruikbare goederen mag je in de Kringwinkel enkel tijdens de openingsuren afleveren via de parking in de Benoit Belmansstraat. Je mag deze niet op straat achterlaten. Hiervoor kan je een GAS-boete krijgen wegens sluikstorten. Je kan ook goederen laten ophalen of afleveren in het containerpark.

Wat doe ik met mijn herbruikbare goederen?

Opgeruimd? Verhuisd? Overvolle kasten? Kortom, je hebt nog bruikbare spullen te veel en je wil er op een gemakkelijke manier vanaf.

De Kringwinkel biedt volgende oplossingen: 

  • Je belt naar 015/23 73 93, of je vult het contactformulier in op de website www.dekringwinkelzuiderkempen.be. Je goederen worden gratis binnen de week aan huis opgehaald.
  • Je plaatst je herbruikbare goederen in de Kringwinkelcontainer op het recyclagepark.
  • Je brengt je herbruikbare goederen zelf naar parking van De Kringwinkel Balen (via Benoit Belmansstraat) van maandag tot en met zaterdag tussen 9u30 en 17u. Let er wel op dat je geen goederen op straat achterlaat buiten deze uren. Dit kan als sluikstorten worden beschouwd en leiden tot een GAS boete (zie verder).
  • Viermaal per jaar komt De Kringwinkel huis aan huis je herbruikbaar textiel ophalen. De data van deze huis aan huis inzameling vind je op de afvalkalender.

 

Geen goederen achterlaten op straat: je riskeert een GAS-boete plus opruimingskosten

De Kringwinkel vraagt met aandrang om geen goederen achter te laten op straat (Steegstraat of parking Benoit Belmansstraat). Op deze manier kan niet nagegaan worden of de goederen nog bruikbaar zijn. Dan kan het beschouwd worden als sluikstorten en riskeer je een GAS-boete (tot 350 euro), plus opruimingskosten. Men vraagt om het te melden bij De Kringwinkel, politie of de gemeente als je dergelijke dingen ziet gebeuren. Het is immers niet correct ten opzichte van iedereen die netjes zijn afval sorteert als men dergelijke zaken afwimpelt op de belastingsbetaler.  

 

Wat neemt De Kringwinkel aan?

De Kringwinkel neemt alles aan wat voor iemand anders nog bruikbaar is: boeken, speelgoed, huisraad, kleding, grote en klein elektrische toestellen, meubels, fietsen en sport- en spelmateriaal. Fietsen en elektrische toestellen mogen zelfs defect zijn omdat De Kringwinkel een eigen hersteldienst heeft.

De Kringwinkel verwerkt je goederen (sorteren, proper maken, monteren) en stelt ze aan lage prijs te koop in De Kringwinkel. Met de inkomsten van de winkelverkoop creëert De Kringwinkel zinvolle tewerkstelling voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt.

 

Meer info:
De Kringwinkel Zuiderkempen
tel. 015/23 73 93
e-mail info@dekringwinkelzuiderkempen.be
www.dekringwinkel.be

Nieuwsoverzicht