Gemeente Balen Gemeente Balen

Eenvoudiger B&B of vakantiewoning opstarten

donderdag 13 juli 2017
Het nieuwe Vlaamse logiesdecreet vereenvoudigt de administratieve regels voor wie toeristen tegen betaling laat overnachten. Veiligheid en kwaliteit blijven essentieel. De vergunningen en sterren volgens het vorige logiesdecreet blijven nog maximum drie jaar geldig.

Op de website van Toerisme Vlaanderen vind je meer informatie over het nieuwe logiesdecreet, kan je een brochure downloaden, vind je modeldocumenten, kan je je logies aanmelden,...

 

Wat als je logies vergund was volgens het vorige logiesdecreet?

Je hoeft voorlopig niets te doen. In de loop van 2017 zal Toerisme Vlaanderen je zelf contacteren om je vergunning om te zetten in een erkenning. Je krijgt twee jaar de tijd om hierover te beslissen. Bij de nieuwe erkenning krijg je ook een nieuw erkenningsteken. Het bijbehorende schildje toont de buitenwereld dat jouw logies voldoet aan de normen. Bij een bezoek ter plaatse zal Toerisme Vlaanderen voor hotels, B&B's, vakantiewoningen, campings en vakantieparken meteen een nieuwe berekening maken van de comfortclassificatie. In die tussentijd moet je logies natuurlijk wel blijven voldoen aan de uitbatingsvoorwaarden (zoals brandveiligheid).

 

Nieuwsoverzicht