Gemeente Balen Gemeente Balen

Steenweg op Leopoldsburg volledig afgesloten vanaf 2 november

donderdag 26 oktober 2017
Vanaf donderdag 2 november vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Steenweg op Leopoldsburg (N18) in de zone net voorbij Drinkhall Geenen tot de grens met Leopoldsburg. Als de weersomstandigheden meezitten, duren de werken vermoedelijk tot vrijdag 10 november.

Vernieuwing wegdek

Vanaf donderdag 2 november zal AWV het wegdek van de Steenweg op Leopoldsburg vernieuwen. De werken zullen zeker tot vrijdag 10 november duren, maar dit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Regen- of winterweer kan de asfalteringswerken doen vertragen of uitstellen.

Tijdens de werken is er geen verkeer mogelijk. Overdag (6u-18u) is ook het plaatselijk verkeer moeizaam (en soms zelfs onmogelijk). Eerst wordt het oude wegdek afgeschraapt, vervolgens wordt de onderlaag in asfalt aangelegd en op het einde volgen nog de toplaag asfalt en de markeringen. Al deze werken starten telkens net voorbij Drinkhall Geenen en schuiven zo verder op richting Leopoldsburg.

   

Werken aan N18 gaan nadien nog door

Oorspronkelijk had AWV deze asfalteringswerken ingepland in het voorjaar van 2018. De gemeente heeft er echter op aangedrongen om deze gelijktijdig te doen met de huidige werken (nieuwe nutsleidingen, gescheiden riolering en 10 km vrijliggende fietspaden) en AWV is daarop ingegaan. Vandaar ook dat er begin november twee verschillende aannemers aan het werk zullen zijn.

AWV vernieuwt het wegdek nu omdat asfalteringswerken in de wintermaanden meestal niet mogelijk zijn omwille van de weersomstandigheden. De vernieuwing van het wegdek betekent echter niet het einde van de huidige werken op de N18. Die lopen nog door tot het einde van dit jaar. 

 

Doorgaand verkeer volgt omleiding via Lommel

De vernieuwing van het wegdek gebeurt binnen de bestaande werfzone, die dus nog steeds afgesloten blijft voor doorgaand verkeer. Het verkeer tussen Balen en Leopoldsburg volgt de huidige omleiding via Lommel: vanuit het Centrum van Balen naar Rijsbergdijk-Postelweg (N136) via de Ring (N71) richting Lommel en vervolgens via Kattenbos en Kerkhoven naar Leopoldsburg (N746) en omgekeerd.

 

Bereikbaarheid bewoners en handelaars

De aannemer zal er voor zorgen dat bewoners zo goed mogelijk aan hun eigendom kunnen geraken en ook voor handelaars wordt gezorgd voor een maximale bereikbaarheid. Dit plaatselijk verkeer moet uiteraard met de nodige voorzichtigheid de werkzone passeren. Het kan zijn dat sommige plaatsen niet met de auto te bereiken zijn (afhankelijk van de vordering van de werken). Het is aan te raden om de werkzone tijdens de werkuren (6u tot 18u) zoveel mogelijk te vermijden.

Opgelet: tijdens de asfalteringswerken zijn inritten niet altijd bereikbaar met de wagen. Als een kleeflaag of nieuwe asfaltlaag is aangebracht, kan er minstens enkele uren erna geen verkeer over het nieuwe wegdek, omdat dit het voertuig kan beschadigen. Daarom is het voor bewoners aan te raden om hun wagen buiten de werkzone te plaatsen (bv. in de zijstraten) voordat de asfalteringswerken beginnen, zodat ze zich nog altijd vlot kunnen verplaatsen. 

AWV en de aannemer zullen er alles aan doen om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden.

 

Meer info: Wegen en Verkeer Antwerpen (District Geel), tel. 014/57 97 51, e-mail wegen.antwerpen@vlaanderen.be

Nieuwsoverzicht