Project MIRIAM helpt alleenstaande mama’s om sterker in het leven te staan

donderdag 13 juni 2024

In september start de sociale dienst — voor het derde jaar op rij — met Project MIRIAM. Dit project richt zich op alleenstaande mama’s met kinderen tussen 0 en 18 jaar die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Een jaar lang worden de mama’s begeleid op verschillende levensdomeinen, met aandacht voor onder andere zelfbeeld, zelfzorg, financiën en sociale contacten. De begeleiding is afgestemd op de persoonlijke noden van elke mama en vindt zowel individueel als in groep plaats. 

“We merken dat alleenstaande mama’s vaak met heel wat uitdagingen geconfronteerd worden,” zegt Ines Verherstraeten, maatschappelijk assistent en begeleider van het project. “Met Project MIRIAM willen we hen de nodige ondersteuning bieden om deze uitdagingen te overwinnen en zo een sterker en gelukkiger leven op te bouwen.” 

Ervaringen uitwisselen 

De begeleiding binnen Project MIRIAM is laagdrempelig, gratis en vertrouwelijk. De mama’s komen in contact met andere mama’s in een gelijkaardige situatie, wat hen de kans geeft om ervaringen uit te wisselen en steun te vinden bij elkaar. Het onderling uitwisselen van deze ervaringen is het sterkste punt van het project. 

De sfeer tijdens deze groepsmomenten is vaak heel gemoedelijk, maar ook serieuze thema’s worden niet uit de weg gegaan: de complexe relaties die de moeders hebben met de vader van hun kinderen, ervaringen met de jeugdrechtbank, het al dan niet overgaan naar buitengewoon onderwijs, jezelf op de eerste plek durven zetten, problemen met verhuurders,… 

“De mamagroep is echt een lichtpuntje, een mooi stukje me-time. Ik kan hier gewoon mezelf zijn.” 

Wil jij ook eens deelnemen? 

Ben je zelf alleenstaande mama en wil je graag meer informatie over project MIRIAM? Dan kan je terecht bij Truus (0492/22 35 59) of Ines (0492/22 35 51), of stuur een mailtje naar project.miriam@ocmwbalen.be. In september start er een nieuwe groep op. De deelname is gratis. 

Lees het volledige verhaal van de eerste mama-groep in Balen op www.balen.be/miriam.

Nieuwsoverzicht

Contact

OCMW-huis

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/74 44 44
e-mail
info@ocmwbalen.be

Deel deze pagina

Naar top