Werken Zuiderring (N71) in de loop van vrijdag 14 juni klaar

woensdag 12 juni 2024

[bericht gemeente Mol, woensdag 12 juni 2024]

In de loop van vrijdag 14 juni rondt de aannemer de werken op de Zuiderring (N71) af. Dit betekent dat de kruispunten van de Zuiderring met de Postelweg (N136), de Paviljoenstraat en de Schooldreef opnieuw volledig open gaan. De afgelopen 2 maanden was een aannemer aan de slag om het noordelijk deel (kant Rauw) van het oude betonnen wegdek na opbraak te vervangen door asfalt. Op maandag 17 en dinsdag 18 juni voert de aannemer nog enkele resterende werken uit, maar deze hebben beperkte impact op de verkeersafwikkeling. Het tijdige einde van de werken betekent ook een betere bereikbaarheid komend weekend voor Legacy Festival op het Zilvermeer.

Het betonnen wegdek van de Zuiderring (N71) is na decennialang intensief gebruik aan vervanging toe. Naast een verhoging van het rijcomfort voor de weggebruikers, zorgt een nieuw wegdek in asfalt ook voor een verlaging van het rolgeluid voor de omwonenden. Vooral de inwoners van Rauw zijn al langer vragende partij voor deze ingreep.

Ook de andere kant?

Het gemeentebestuur van Mol is zeer tevreden over deze werken en hoopt dat ook de andere kant van de Zuiderring in een latere fase zo snel mogelijk aan bod komt. Wanneer de andere kant van de Zuiderring en het stuk tussen de Postelweg en de Simonsebrug worden aangepakt, is nog niet geweten. Zodra hier meer informatie over is, communiceren Agentschap Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur hierover.

Meer info: projectpagina website Agentschap Wegen en Verkeer

Nieuwsoverzicht
Naar top