Consultatieperiode voorstel tariefplan Pidpa (2025-2030)

donderdag 23 mei 2024

Pidpa heeft een nieuw tariefplan opgemaakt voor de periode van 2025 tot 2030 om verder te blijven investeren in kwaliteitsvol drinkwater. De nieuwe tarieven voor de periode 2025-2030 kan je hier consulteren.

Van 23 mei tot en met 23 juni kan je eventuele opmerkingen over het tariefplan doorgeven aan Pidpa via dit formulier

Waarom een tariefplan?

Waterbedrijven mogen hun tarieven niet zomaar aanpassen: deze mogen enkel de kosten dekken die de bedrijven nodig hebben voor hun taak als producent en leverancier van drinkwater. Prijswijzigingen worden daarom gecontroleerd door de WaterRegulator. Zo kan voldoende kwaliteitsvol drinkwater gegarandeerd blijven tegen een verantwoorde kostprijs.

In Vlaanderen is elk drinkwaterbedrijf verplicht een tariefplan op te stellen dat de evolutie schetst van haar tarieven over een periode van zes jaar. Na een consultatieronde bij de betrokken klanten, wordt nadien het tariefplan aan de Waterregulator ter goedkeuring overgemaakt.

Het laatste tariefplan van Pidpa had betrekking op de periode 2017 – 2022. De Waterregulator ging eerder akkoord met een uitstel van het tariefplan (in het licht van fusiegesprekken met water-link), maar benadrukte dat een tariefplan 2025 – 2030 diende voorgelegd te worden. Ondertussen heeft Pidpa dit ontwerp opgemaakt.

Nieuwsoverzicht
Naar top