Gemeente Balen Gemeente Balen

An Loos Balens boegbeeld rookstopcampagne (video)

vrijdag 02 juni 2017
An Loos wordt het gezicht van ‘Balen stopt met roken’. Samen met collega-ambassadeurs Bart Dirkx uit Mol en Gunther Gys uit Dessel roept ze haar gemeentegenoten op om na de zomer te stoppen met roken. Op 12 september is er in VC De Kruierie een vrijblijvende infosessie voor alle geïnteresseerden.

Balen, Dessel en Mol gaan in 2017 de uitdaging aan om zoveel mogelijk inwoners te laten stoppen met roken. Daarvoor werd er een rookstopprogramma uitgewerkt dat bestaat uit 8 groepssessies tussen september en december.

 

Derde keer, goede keer voor An?

Om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om te stoppen met roken, gingen de drie gemeentes elk op zoek naar een ambassadeur die het goede voorbeeld geeft. An Loos (34) wordt het boegbeeld van de Balense rookstopcampagne. Zij zal haar succeservaringen en moeilijke momenten delen via de gemeentelijke communicatiekanalen, want stoppen met roken is een verhaal van vallen en opstaan.

An rookt van haar zestiende, momenteel gemiddeld zo'n 16 sigaretten per dag. Ze probeerde al twee keer te stoppen met roken. "Een eerste keer bij de zwangerschap van mijn eerste kind en een tweede keer met een nicotinevrij medicijn, maar telkens faalde ik. Hopelijk is het derde keer, goede keer. Ik maak me vooral zorgen over mijn gezondheid, als ik bij mijn moeder zie welke kwalijke gevolgen roken kan hebben. Ik zit nu zelf al met een rokershoest en wil graag stoppen. Deze campagne geeft me begeleiding, een duwtje in de rug dat ik echt nodig heb."

 

Stop ook en kom naar de infosessie op 12 september

Wil je net zoals An stoppen met roken? Op dinsdag 12 september organiseren we om 20u een infosessie in vrijetijdscentrum De Kruierie waar rokers vrijblijvend welkom zijn om te luisteren naar de tabacologen die het project in goede banen leiden. Nadien krijgt elke roker de kans om deel te nemen aan het programma. Balen zet daarbij extra in op kansengroepen. Verdere detailinformatie volgt de komende maanden.

Kan je niet op 12 september maar wil je wel graag de info? Dan kan je terecht op de infoavonden in Mol (maandag 11 september 20u in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2) of in Dessel (donderdag 14 september om 19u30 in refter van gemeentelijke basisschool 'De Kangoeroe', Lorzestraat 37).

Wil je er zeker bij zijn op 12 september? Vul dan het interesseformulier in en wij houden je op de hoogte

Bekijk de video van de persvoorstelling 'Balen, Mol en Dessel stoppen met roken' (beelden Jef Cleemput):

2017 Stop je mee met roken? from Gemeente Balen on Vimeo.

Nieuwsoverzicht
An Loos (midden) knipt samen met haar collega-ambassadeurs Gunther Gys uit Dessel (links) en Bart Dirkx uit Mol (rechts) symbolisch haar sigaret in twee.

Contact

Cel Gezondheid

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be