Aankondiging publieke consultatie: Toegankelijkheidsregeling Most-Keiheuvel

vrijdag 24 mei 2024

Most-Keiheuvel is gelegen in het oosten van de gemeente Balen op de grens met Lommel. Het natuurbeheerplan voor dit gebied kan je terugvinden op deze pagina.

Naast een natuurbeheerplan, heeft het Agentschap voor Natuur en Bos ook een ontwerp toegankelijkheidsregeling opgesteld om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot het natuurgebied, en de wensen rond economie, ecologie en recreatie goed op elkaar af te stemmen. Zo worden toegankelijke paden voor voetgangers, fietsers en ruiters aangeduid, maar kunnen ook bepaalde zones ingedeeld worden als speel-, honden- of bivakzone of als vrij toegankelijke zone.

In het gebied wordt, samen met de gemeente Balen en Bosgroep Zuiderkempen, een aantrekkelijk recreatief aanbod uitgewerkt. Zo lopen er verschillende wandelroutes door het domein, is er een ruiterroute en wordt er een permanente mountainbikeroute ontwikkeld. Daarnaast loopt ook de fietsknooppuntenroute via de Pelterweg, dwars door het domein.


Consultatieperiode 

De toegankelijkheidsregeling is online beschikbaar ter inzage vanaf 24 mei 2024 tot en met 23 juni 2024 via: https://natuurenbos.vlaanderen.be/toegankelijkheid-en-activiteiten/toegankelijkheidsregeling-voor-uw-natuurgebied-beheerders/toegankelijkheidsregelingen-publieke-consultatie 

Gedurende deze periode kunnen opmerkingen en/of bezwaren schriftelijk worden gericht aan het Agentschap voor Natuur en Bos, Lange Kievitstraat 111/113 bus 63, 2018 Antwerpen t.a.v. Siege Van Ballaert of via aves.ant.anb@vlaanderen.be.  


Voor meer info kan je terecht bij:

Gemeentebestuur Balen
Milieudienst
Vredelaan 1 te 2490 Balen
milieudienst@balen.be
van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u


Agentschap voor Natuur en bos - VAC Antwerpen
Lange Kievitstraat 111/113 bus 63
2018 Antwerpen
aves.ant.anb@vlaanderen.be
van maandag tot vrijdag van 10u tot 12u en van 13u30 tot 16u

Nieuwsoverzicht

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top