Gemeente Balen Gemeente Balen

Brainstorm mee over de gemeenschap van morgen

donderdag 01 juni 2017
Brainstorm je graag mee over thema's die de lokale politieke agenda bepalen? Ga dan naar de themavergaderingen (o.a. 9 juni) van het Welzijns- en Gezondheidsoverleg regio Mol (WORM). Het resultaat bezorgt men als inspiratielijst over aan de plaatselijke politieke partijen.

 

Vergaderingen over 12 thema's

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 organiseert de stuurgroep van het Welzijns- en Gezondheidsoverleg regio Mol (afgekort als WORM) een reeks themavergaderingen. De thema's die daarop besproken worden zijn gebaseerd op de grondrechten en kregen de volgende benaming: Armoede, Jeugdwelzijn, Gezinsondersteuning, Zorg en gezondheid, Arbeid, Culturele en maatschappelijke ontplooiing, Huisvesting en energie, Integratie en diversiteit, Onderwijs, Sociale, geneeskundige en juridische bijstand.

 

Inspiratie voor de lokale politiek

Op basis van de ideeën in deze themagroepen en in memoranda van diverse adviesraden en instanties wil de WORM-stuurgroep in december 2017 komen tot een inspiratielijst met regionale en lokale actiepunten. Deze zullen overgemaakt worden aan de politieke partijen van Balen, Dessel, Mol en Retie. Zij kunnen hieruit ideeën overnemen voor hun verkiezingsprogramma en/of deze achteraf gebruiken in het sociaal beleid van hun gemeente en de Molse regio.

 

Vijf themavergaderingen in juni

In juni en september 2017 wordt een eerste reeks van themavergaderingen georganiseerd, een tweede reeks volgt in oktober 2017. De samenkomsten in juni vinden plaats in het Lokaal Dienstencentrum Ten Hove (Jakob Smitslaan 28, Mol) van 20u tot 22u:

  • Huisvesting & Energie: vrijdagavond 9 juni, zaal 2
  • Onderwijs: dinsdagavond 13 juni, zaal 3
  • Culturele en maatschappelijke ontplooiing: woensdagavond 14 juni, zaal 2
  • Arbeid: maandagavond 19 juni, zaal 1
  • Jeugdwelzijn: donderdagavond 22 juni, zaal 2.

 

Brainstorm je mee?

Alle themagroepen staan open voor iedereen, dus zowel voor welzijns- en gezondheidswerkers als voor geïnteresseerde burgers. Inschrijven is niet verplicht maar wel aanbevolen. Laat dus best weten welke themagroepen je wil bijwonen aan Rob Philipsen (rob.philipsen@ocmwmol.be, 014/33 15 50).

Nieuwsoverzicht
Brainstorm

Contact

adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be