Word vrijwilliger bij Praatpunt of Praatpunt café

dinsdag 18 juni 2024
Ben je sociaal, enthousiast en op zoek naar een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is vrijwilligerswerk bij Praatpunt of Praatpunt café zeker iets voor jou. Bekijk hier alle info en stel je snel kandidaat via het vrijwilligersplatform van onze gemeente.

Praatpunt

Als vrijwilliger bij het Praatpunt help je anderstaligen om hun Nederlands te oefenen. Je praat gedurende twee uur over allerlei onderwerpen: de actualiteit, hobby's, .... Je verbetert taalfouten, maar zorgt er vooral voor dát er gepraat wordt. Zo help je de taalvaardigheid van de deelnemers te verbeteren.

Daarnaast zorg je voor een gezellige sfeer en maak je van het praatpunt een plek waar iedereen zich welkom voelt. 

Praatpunt gaat door om de twee weken, op dinsdag van 13u30 tot 15u30 in Den Travoo. Als vrijwilliger kies je zelf hoe vaak je tijd kunt vrijmaken. Er is ook altijd een professioneel aanspreekpunt aanwezig. 

Stel je kandidaat via het vrijwilligersplatform van de gemeente.

Praatpunt Café

Praatpunt Café is een ontmoetingsplek voor Nederlandstalige en anderstalige Balenaars, waar mensen met elkaar kunnen praten, koffie/thee drinken, (gezelschaps)spelletjes spelen, de krant lezen, enz. Zo organiseerden ze laatst nog een gezellige quiz- en bingoavond en bakten ze ook al eens pannenkoeken. De sfeer is altijd los en vooral ... héél gezellig!

Als vrijwilliger zorg je ervoor dat elke cafébezoeker een fijne avond beleeft en de kans krijgt om contacten te leggen met andere cafébezoekers en vrijwilligers. We komen ook drie keer per jaar samen met de andere vrijwilligers.

Praatpunt Café gaat door om de twee weken, op woensdag van 19u tot 21u in Den Travoo. Je kiest zelf wanneer je aanwezig bent!

Stel je kandidaat via het het vrijwilligersplatform van de gemeente.

Heb je nog vragen over dit vrijwilligerswerk? Neem dan vrijblijvend contact op met Maria Cuyvers (maria.cuyvers@telenet.be of 0487/62 00 56)

Nieuwsoverzicht
Praatpunt café

Contact

Den Travoo

Open vandaag: 9u - 16u
adres
Gasthuisstraat 672490 Balen
tel.
014/74 43 43
e-mail
info@ocmwbalen.be

Deel deze pagina

Naar top