Gemeente Balen Gemeente Balen

Gratis afficheborden voor verenigingen en organisatoren

dinsdag 30 mei 2017
Het gemeentebestuur van Balen heeft in elke gehucht afficheborden geplaatst. Verenigingen en privé-organisatoren kunnen daar sinds deze week na reservatie gratis affiches aanplakken om hun evenementen en activiteiten te promoten.

Voor verenigingen en privé-organisatoren

De 11 afficheborden zijn een initiatief van de Cultuurraad en de Jeugdraad. Het gemeentebestuur van Balen stelt de borden ter beschikking van alle Balense jeugd-, sport- en socio-culturele verenigingen, jeugdhuizen, verenigingen met een jeugdwerking, festivalorganisaties, wijkcomités, gesubsidieerde initiatieven, scholen, gemeentelijke diensten en adviesraden en OCMW. Ook organisatoren van andere gemeenten mogen er affiches plakken, maar kunnen pas 3 maanden voor hun activiteit reserveren.

 

Reserveren via e-loket

Wie van de afficheborden gebruik wil maken, moet een plekje reserveren via het e-loket. De nieuwste versies van Explorer (vanaf 11) ondersteunen het reservatiesysteem niet. We raden je aan om een andere browser te gebruiken (bv. Google Chrome, FireFox, Safari,...).

 

Enkele afspraken

Daarnaast zijn er enkele regels waaraan de plakkers zich moeten houden. Zo kan je voor een periode van maximum 3 weken een affichevak reserveren, gebruik je best stevige behangerslijm (zeker geen punaises of spijkers), is het jouw verantwoordelijkheid dat de ruimte rond de afficheborden netjes blijft en zijn commerciële affiches of politieke verkiezingsaffiches verboden. Er gebeurt regelmatig controle of de regels worden gerespecteerd. Wie de afspraken niet naleeft, riskeert sancties.

 

11 borden met telkens 6 vakken

De 11 afficheborden zijn ingedeeld in 6 vakken van telkens formaat A1 (3 vakken per rij, 2 rijen boven elkaar). In een vak kan je volgende formaten van affiches plakken: 1 affiche A1 (liggend), 2 affiches A2 (staand) en 4 affiches A3 (liggend).

 

De plaats van de 11 afficheborden:

 1. PC Centrum, G. Woutersstraat 29
 2. Sportcomplex Bleukens, Hoolsterberg 36
 3. Pleintje Steegsebaan, kruising met Sint-Rochusstraat
 4. Voetbal, Rijsberg
 5. Parking Olmen, Veldstraat 9
 6. PC Buurtplein Stotert, Stotert 53
 7. Buurtplein Wezel, Sportlaan
 8. Speeltuin Keiheuvel, 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 14
 9. PC Rosselaar, Roggestraat 13
 10. PC Hulsen, Ossenberg 114
 11. PC Gerheide, St.-Jansstraat 64
Nieuwsoverzicht
Afficheborden

Contact

VC De Kruierie - Afficheborden

Open vandaag: 10u - 17u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
affiche@balen.be