Verkeerswijzigingen in Meerhout vanaf 19 april

donderdag 04 april 2024
Vanaf vrijdag 19 april introduceert Meerhout enkele ingrijpende wijzigingen in het verkeer. Er komt een nieuw snelheidsregime in de gemeente, maar ook een tonnagebeperking: doorgaand vrachtverkeer mag niet langer door de woonkernen van Meerhout rijden.

Nieuwe snelheidzones

Meerhout introduceert nieuwe snelheidszones (zie foto linksboven) om de veiligheid en leefbaarheid voor alle weggebruikers te verbeteren:

  • 30 km per uur binnen de bebouwde kom (Centrum, Berg, Gestel, Zittaart) en in de bosgebieden.
  • 50 km per uur op lokale verbindingswegen (wegen zonder fietspaden en wegen met een enkelrichtingsfietspad met veel conflictpunten, zoals de Bevrijdingslaan).
  • 70 km per uur op enkele verbindingswegen naar de buurgemeenten (wegen met fietspaden aan beide zijden van de rijbaan, een enkelrichtingsfietspad met weinig conflictpunten of een veilig alternatief fietspad, zoals de Nikelaan).

De verkeersborden worden aangepast om de verschillende zones duidelijk te signaleren.

Tonnagebeperking

Doorgaand vrachtverkeer is niet langer toegelaten in de woonkernen van Meerhout. De gemeente voert een tonnagebeperking in vanaf 5 ton, waardoor vrachtwagens zonder bestemming in Meerhout een alternatieve route moeten volgen.

Denk aan de Eindhoutsebaan en de Kiezel als alternatief voor de assen Olmen-Geel en Mol/Balen-E313. Zo moet er meer ruimte en veiligheid komen voor andere weggebruikers, zoals fietsers en voetgangers.

alt-tekst


Meer info over de verkeerswijzigingen vind je hier

Nieuwsoverzicht
Naar top